Megvan valakinek a mozis (/színházas) puha sajtosperec receptje?
Már régóta keresgélek a neten magyar és angol nyelvű receptek között, a "bécsi" perec receptjét szeretném végre megtalálni. Lehet, hogy nem ez a neve, a lényeg, hogy a mozikban (leginkább multiplexekben) vagy színházakban kapható puha sajtos perec érdekelne, nem a régi nagy, kicsit szárazabb sós perecé. Bármilyen segítséget előre is nagyon köszönök!
G.
Lúgos perec (bécsi perec)
fél kg liszt
1 cs. élesztö (4-5 dkg)
1/4 l tej
5 dkg vaj
1/2 tk só
1 liter viz
3 ek szódabikarbóna
darabos só
Az elsö hozzávalókból kelt tésztát késziteni, letakarva 15 percig pihentetni.
A tésztából pereceket formázni (ebböl 15 kicsi vagy 10 nagy perec lesz), és újra szalvéta alatt 20 percig keleszteni.
A sütöt bemelegiteni 180 fokra (légkeverös 160 fok). 1-2 tepsit kikenni vagy sütöpapirt rakni bele.
A vizet felforralni, a szódabikarbonát belerakni és megvárni, amig újra felforr.
A megformázott pereceket egy szürölapáttal 30 másodpercre beleereszteni, kivenni és a tepsire rakni.
A vastag részen a pereceket éles késel, borotvapengével vagy tiszta tapétavágókéssel hosszirányban bevágni, esetleg a durva sót rászórni és a sütöben kb 20 percig sütni.
Remélem, ezt keresed, én igy ismerem.
Amiket fellelni a neten "bécsi perec" néven az valóban a régifajta nagy perecre hasonlít ízben ha elkészíted, de ezt a receptet még nem hallottam...
vajon a szódabikarbónás létől lesz olyan pihe-puha? vagy mitől?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!