Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Parafadugótól tényleg jobban...

Fúróferkó kérdése:

Parafadugótól tényleg jobban puhul a bab?

Figyelt kérdés

Nem tudom meggyőzni a feleségemet,hogy boszorkányságért elitélnék más országban.

Ha bablevest főz mindig tesz a főzővízbe 3 parafadugót.Azt mondja így látta és szerinte hamarabb puhára fől a bab.

Ha van itt parafa-szakértő,vagy aki fizikai kémiában jártas megmagyarázhatná,vagy cáfolhatná.Esetleg gyakorló háziasszonyok tapasztalatát is szívesen venném.


2011. dec. 21. 16:21
 1/9 anonim ***** válasza:

A parafadugót én a marhapörkölthöz ismerem, de lehet, hogy a babhoz is jó.

A babhoz egy késhegynyi szódabikarbónát ismerek.

2011. dec. 21. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Ami biztos,hogy a főzéstől puhul. Annyit tudok,hogy van minden féle tuti modszer : rozsdás szög, szódabikarbóna, alma, szódavíz.

Én 1 éjszakára be szoktam áztatni,hídeg vízbe : Ha nehezen puhul 1dl szódát nyomok bele . A parafás modszert most hallottam először..



Ásvány víz nem jó mert a h

2011. dec. 21. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
51%
A jó minőségű babhoz nem kell semmiféle parafadugó, be kell áztatni és másnap 1 óra alatt vajpuha.
2011. dec. 21. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

Felcsigázott ez a parafadugó és keresni kezdtem a neten, azt olvastam, hogy


"Elkerülhetjük a gázképződést, ha a bab főzővizébe egy parafadugót teszünk! "


Erre viszont te tudod a választ, valóban nincs nálatok gázképződés? :-)))))


Itt egy másik cikk a dugóról, hogy mihez teszik még:


[link]

2011. dec. 21. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Én a 100-as vasszöget ismerem, de nem rozsdásan. tuti, hogy az áztatás nélküli bab is megpuhul egy óra alatt.

csak ne felejtsük el kihalászni, mert én kimertem már az uram tányérjába...:)Ő is leboszorkázot:))

pedig ezt egy piacos idős nénitől hallottam, kipróbáltam, és működik.

nyilván a kioldódó vas segít a puhulásban.(de azért nem rozsdás)

2011. dec. 21. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim válasza:
loooooooooooooooooool
2011. dec. 21. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 doboszoli ***** válasza:
Nem hallottam, pedig már megértem a fazék mellett egyet-mást.
2011. dec. 21. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Anyukám is 100-as szöget tesz bele, még a pörkölthöz is, hogy hamarabb megpuhuljon a hús.
2011. dec. 21. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyakorlatias ,tényleg a tűzhely mellől jövő válaszokat.

Az évajuli gázos válasza figyelmreméltó,majd figyelek.

A 100-as vasszög elmélet igazolni látszik,hogy az újonnan felfedezett fénynél gyorsabb részecske igaz lehet,és felül kell vizsgálni eddigi ismereteinket a fiz-kém tantárgy területen.

Szeretem a jelenségeket a tanult ismeretekkel bizonyítani,vagy hozzáértők segítségét kérni ,mint most is.

A szódabikarbóna elmélet jobban magyarázható mint a vasszögből a vas kioldódása 100 fokos vízben.

Továbbra is szívesen olvasnám 8. oszt.kémiaszakos,középiskolás,egyetemista,doktoranduszok,

és NASA idegen intelligencia kutatók véleményét parafadugóügyileg.

Gyakorló konyhatündérek és nagymamák is elmondhatnák tapasztalataikat.

Addig is kellemes karácsonyt kívánok!

2011. dec. 22. 08:38

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!