Parafadugótól tényleg jobban puhul a bab?
Nem tudom meggyőzni a feleségemet,hogy boszorkányságért elitélnék más országban.
Ha bablevest főz mindig tesz a főzővízbe 3 parafadugót.Azt mondja így látta és szerinte hamarabb puhára fől a bab.
Ha van itt parafa-szakértő,vagy aki fizikai kémiában jártas megmagyarázhatná,vagy cáfolhatná.Esetleg gyakorló háziasszonyok tapasztalatát is szívesen venném.
A parafadugót én a marhapörkölthöz ismerem, de lehet, hogy a babhoz is jó.
A babhoz egy késhegynyi szódabikarbónát ismerek.
Ami biztos,hogy a főzéstől puhul. Annyit tudok,hogy van minden féle tuti modszer : rozsdás szög, szódabikarbóna, alma, szódavíz.
Én 1 éjszakára be szoktam áztatni,hídeg vízbe : Ha nehezen puhul 1dl szódát nyomok bele . A parafás modszert most hallottam először..
Ásvány víz nem jó mert a h
Felcsigázott ez a parafadugó és keresni kezdtem a neten, azt olvastam, hogy
"Elkerülhetjük a gázképződést, ha a bab főzővizébe egy parafadugót teszünk! "
Erre viszont te tudod a választ, valóban nincs nálatok gázképződés? :-)))))
Itt egy másik cikk a dugóról, hogy mihez teszik még:
Én a 100-as vasszöget ismerem, de nem rozsdásan. tuti, hogy az áztatás nélküli bab is megpuhul egy óra alatt.
csak ne felejtsük el kihalászni, mert én kimertem már az uram tányérjába...:)Ő is leboszorkázot:))
pedig ezt egy piacos idős nénitől hallottam, kipróbáltam, és működik.
nyilván a kioldódó vas segít a puhulásban.(de azért nem rozsdás)
Köszönöm a gyakorlatias ,tényleg a tűzhely mellől jövő válaszokat.
Az évajuli gázos válasza figyelmreméltó,majd figyelek.
A 100-as vasszög elmélet igazolni látszik,hogy az újonnan felfedezett fénynél gyorsabb részecske igaz lehet,és felül kell vizsgálni eddigi ismereteinket a fiz-kém tantárgy területen.
Szeretem a jelenségeket a tanult ismeretekkel bizonyítani,vagy hozzáértők segítségét kérni ,mint most is.
A szódabikarbóna elmélet jobban magyarázható mint a vasszögből a vas kioldódása 100 fokos vízben.
Továbbra is szívesen olvasnám 8. oszt.kémiaszakos,középiskolás,egyetemista,doktoranduszok,
és NASA idegen intelligencia kutatók véleményét parafadugóügyileg.
Gyakorló konyhatündérek és nagymamák is elmondhatnák tapasztalataikat.
Addig is kellemes karácsonyt kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!