Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik éri meg jobban és...

Melyik éri meg jobban és használhatobb? Elektromos vagy kézi hús daráló?

Figyelt kérdés

Szeretnék 1 hús darálót : Nem csak húsra használnám hanem töpörtyüre is mert a hentes nem darál töpörtyüt.

Ha elektromos akkor mekkora teljesitményü lenne jó??

2011. nov. 30. 11:07
 1/8 anonim ***** válasza:

Az elektromos húsdaráló az inasabb vagy kövérebb részeket nem darálja meg. Van amelyik nem is darál,hanem pépesre zúzza a húst.

A kézi sokkal jobb.

2011. nov. 30. 11:21
 2/8 anonim ***** válasza:
Mindenképpen a kézit vedd, mert az elekrtomos nem darálja le, ami picit is keményebb (pl. töpörtyü húsos része vagy böre), illetve inasabb. Kivétel az ipari daráló, de az meg sem méretben, sem árban nem hiszem, hogy szóba jöhetne.
2011. nov. 30. 11:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Az elektromos háztartási húsdaráló semmire nem való. Amúgy én irtózom tőle, mert apámnak levitte az egyik úját.
2011. nov. 30. 11:44
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem az elektromos éri meg, ha sokat használnád. Drága, mert gagyit nem szabad megvenni, a normális meg 20-25 ezernél kezdődik, de gyönyörűen és szenvedés nélkül visz mindent.

Én nagyon szeretem, 2-3 kiló húst ledarálni a kézi darálóval sokszor komoly fizikai munka volt és félórát is elszórakoztam, az elektromossal viszont öt perc. Amikor kolbászt töltünk, akkor is hamar megvan a darált hús, pedig olyankor minimum 30-50 kilóról van szó, illetve a különböző feltéteivel különböző anyagokat lehet darálni, pl. diót is. Ami nálunk, hála a hat diófánknak, szintén több tíz kiló van minden évben.

Ha csak arra kell, hogy havi 1-2 alkalommal ledarálj ey fél kiló húst, akkor nem éri meg, mert azért drága is, és sok helyet is foglal.

2011. nov. 30. 11:50
 5/8 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előzővel. Ha gyakran használod, akkor megéri megvenni az elektromosat, de abból is a jó minőségűt.

Ha csak ritkán használnád, egy-egy töpörtyűkrémhez havonta, akkor a kézi jobbnak tűnik.

Üdv!

2011. nov. 30. 13:25
 6/8 anonim ***** válasza:
Hogy tudom az üzletben megkülönbötetni a jó minőségűt a gagyitól?
2011. nov. 30. 16:13
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem az üzletben különbözteted meg. Utánaolvasol az interneten, megnézel kapcsolódó fórumokat, beszélsz szerelő ismerőssel, általában ennyi bőven elég, hogy eldöntsd, melyik az, amelyiket megéri megvenni és ki is tudod fizetni. Utána pedig érdemes az interneten körülnézni, hol érdemes megvenni, hol kapod meg a terméket a legolcsóbban. Nem csak húsdarálóra, hanem a legtöbb háztartási gépre nagyszerűen működik ez a metódus.
2011. nov. 30. 16:54
 8/8 doboszoli ***** válasza:

Javaslat:

Nekünk Bosch MUM van, ami egy univerzális háztartási robotgép. Igaz, 40 ezer körül van, de:

-darál(húst, mákot, diót, jeget)

-szeletel(több félén),reszel

-habot ver

-dagaszt

-turmixol

6-7 éve vettük, azóta mindig a konyhapulton van, elöl.

Imádjuk.

Pár évet vártunk, míg megvehettük, de megérte.

2011. nov. 30. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!