Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Stefánia vagdaltat, hogy kell...

Stefánia vagdaltat, hogy kell sütni elektromos sütőben?

Figyelt kérdés

Most vettek szüleim egy electrolux kombinált tűzhelyet. Eddig gázos volt a sütő és abban tökéletesen megsült a stefánia vagdalt. Nem repedt szét és nem is égett le. Mostani sütésnél az elektromosban leégett és anyám le van törve teljesen, nem tudja, hogy kell benne sütni én meg nem tudok neki segíteni benne. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen módon kell sütni (hőmérséklet, alsó - felső vagy csak alsó, meddig, hanyadik sorban). Ki hogy szokta?

Esetleg valami plusz, hogy ne égjen meg a teteje. Mert állítólag nem sült még meg a hús belül, de a teteje már meg volt égve. :/ Olvastam olyat is, hogy nem kell alá zsiradék meg, hogy letakarják fóliával. Kérem aki válaszolna legyen olyan szíves írja le pontosan a menetét, hogy meg tudjuk sütni.

Köszönöm szépen!

Ui.: a recept nem fontos, csak ha olyan egyéni változtatás lett benne ami miatt nem ég meg és nem reped szét.

2011. jún. 25. 18:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem elektromos sütőm van, sokkal jobb, mint a gázos:) Nem kell alá semmi, csinálj mindent ugyanúgy. Legalábbis én nem változtattam a sütési szokásaimon a csere miatt, csak annyi h gyorsabban, egyenletesebben süt:)
2011. jún. 25. 19:09
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, de te alsó sütéssel szoktad vagy alsó - felsővel, milyen hőmérsékleten és meddig???
2011. jún. 25. 19:16
 3/8 anonim ***** válasza:
Alsó-felső, olyan 180 fok körül szoktam, kb. egy óra elég neki. De majd úgyis látni fogod.
2011. jún. 25. 19:29
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2011. jún. 25. 19:30
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én 150-160 fokon szoktam sütni (nem választom sem az alsó, sem a felső sütést, szerintem ezeket csak nagyon extrém esetekben kell, pl. ha a süti teteje még sápadt). Őzgerinc formát szilikonos sütőpapírral kibélelem, belepakolom a vagdaltat. A formát beleállítom egy vízzel félig telt tepsibe, majd a tepsit alufóliával lefedem, így sütöm kb. 1 órán át, majd leveszem a fóliát, kiöntöm a tepsiből a vizet, addig sütöm, míg a hús kicsit megpirul, majd kiborítom a vagdaltat a formából a tepsibe és a tetejét is pirosra sütöm.

Én így tanultam, nem ragad bele a formába, mindig szép és finom.

2011. jún. 25. 19:44
 6/8 anonim ***** válasza:
légkeverés, max 160 °C, olajjal be kell kenni a teejét és nem reped szét
2011. jún. 25. 19:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Igen, középre kell rakni és légkeveréssel a legjobbak a hús sütések és kevesebb hőfok elég neki így, hiszen keringeti a forró levegőt.
2011. jún. 25. 20:16
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!!!
2011. jún. 26. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!