Stefánia vagdaltat, hogy kell sütni elektromos sütőben?
Most vettek szüleim egy electrolux kombinált tűzhelyet. Eddig gázos volt a sütő és abban tökéletesen megsült a stefánia vagdalt. Nem repedt szét és nem is égett le. Mostani sütésnél az elektromosban leégett és anyám le van törve teljesen, nem tudja, hogy kell benne sütni én meg nem tudok neki segíteni benne. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen módon kell sütni (hőmérséklet, alsó - felső vagy csak alsó, meddig, hanyadik sorban). Ki hogy szokta?
Esetleg valami plusz, hogy ne égjen meg a teteje. Mert állítólag nem sült még meg a hús belül, de a teteje már meg volt égve. :/ Olvastam olyat is, hogy nem kell alá zsiradék meg, hogy letakarják fóliával. Kérem aki válaszolna legyen olyan szíves írja le pontosan a menetét, hogy meg tudjuk sütni.
Köszönöm szépen!
Ui.: a recept nem fontos, csak ha olyan egyéni változtatás lett benne ami miatt nem ég meg és nem reped szét.
Én 150-160 fokon szoktam sütni (nem választom sem az alsó, sem a felső sütést, szerintem ezeket csak nagyon extrém esetekben kell, pl. ha a süti teteje még sápadt). Őzgerinc formát szilikonos sütőpapírral kibélelem, belepakolom a vagdaltat. A formát beleállítom egy vízzel félig telt tepsibe, majd a tepsit alufóliával lefedem, így sütöm kb. 1 órán át, majd leveszem a fóliát, kiöntöm a tepsiből a vizet, addig sütöm, míg a hús kicsit megpirul, majd kiborítom a vagdaltat a formából a tepsibe és a tetejét is pirosra sütöm.
Én így tanultam, nem ragad bele a formába, mindig szép és finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!