Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rögtön puha mézeskalács...

Rögtön puha mézeskalács recept? (tudom rengeteg ilyen kérdés van már, de pénzszűke miatt valami olyat szeretnék amibe nem kell 30 dkg méz)

Figyelt kérdés
Az én receptembe 50 dkg liszthez 25 dkg mézet ír. Sajna ez most nekem túl sok anyagilag. Van valakinek pénztárcakímélőbb receptje?
2011. dec. 13. 15:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Ha megengeded, ajánlok neked egy nagyon finom "mézest". Ennél a kérdésnél megtalálod a hamis mézeskalács receptemet:

http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__24..


Nagyon finom, rögtön puha és az is marad, és ami a legjobb benne, hogy az íze megtévesztésig hasonlít az igazi mézeskalácsra. Én mindig ezt sütöm, ha gondolod, próbáld ki.

2011. dec. 13. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

ez a recept tényleg nagyon jó, én már tovább is adtam a családban:))

nemcsak karácsonykor, máskor is jól jön egy kis puszedli,és ez nagyon finom.

2011. dec. 13. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszi elsőnek a hamis mézes receptjét. Ez a tészta mennyi ideig állhat a hűtőben? Vagy célszerű aznap kisütni, amikor bekevertem?
2011. dec. 13. 16:44
 4/13 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Nem kell hűtőben állnia, mert akkor nagyon megkeményedik és nehéz nyújtani. Amikor összegyúrtad, rögtön lehet sütni. Ha esetleg túl lágy lenne a tészta, csak abban az esetben érdemes hűtőbe tenni fél órára, de én még sosem tettem, összeállítás után mindig tudom nyújtani / formázni.
2011. dec. 13. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:
Vasárnap szeretném sütni a kislányommal, és gondoltam előre bekeverem, hogy akkor csak sütni kelljen, de ha nem igazán kell állni neki, akkor csak vasárnap csináljuk egyben az egészet.
2011. dec. 13. 16:50
 6/13 anonim ***** válasza:
Tényleg nem kell pihentetni, összegyúrni meg nem sok idő. Ilyenkor pedig az erkélyen a karamell is langyosra hűl fél óra alatt (nem kell teljesen kihűteni, csak annyira, hogy kézmeleg legyen, nehogy megégesd magad a forró tejes karamellel), addig előszedheted a sütési kellékeket, bekapcsolhatod a sütőt stb. Hamar elkészül és nagyon finom. A sütési időre figyelj!
2011. dec. 13. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:

Ja, és sok sikert a sütéshez, majd írd meg légy szíves, milyen lett a végeredmény! :)

További szép estét kívánok!

2011. dec. 13. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszi a receptet, mindenképp kipróbálom! Az én sütőm csak alsó lángú. Abban meddig süssem?
2011. dec. 13. 17:00
 9/13 anonim ***** válasza:
Szerintem abban is elég neki kb. 15 perc, de azt javaslom, hogy 10-12 perc után kapjál ki egyet a sütőből és törd ketté, kóstold meg, így fogod tudni, hogy kell-e még neki pár perc vagy sem. Becsapós, mert nagyon puha, és sületlennek tűnhet, ezért kell ellenőrizni. Ha gázsütőd van, akkor közepes lángon süsd, fokozatot sajnos nem tudok mondani, mert nekem villanysütőm van.
2011. dec. 13. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget. Mindenképp kipróbálom, remélem sikerülni fog! Kellemes Ünnepeket!
2011. dec. 13. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!