Mézeskalács ház készítése nehéz? Vannak gyakori hibák ami miatt nem sikerülhet?
Én keményebb tésztából szoktam mint a kalácsot. Nem nehéz csak jól meg kell tervezni az alapját
szépet nem könnyű...
amúgy ezzel a desszert.eu-s recepttel az a bajom, hogy nagyon sok a sütőpor(?) benne, és sütéskor deformálódik a tészta széle, vagy túlságosan terül, vagy egyenetlenül
sütés után pedig annyira kemény, hogy bár jó erős háznak, de kézzel, késsel lehetetlen formázni ha esetleg kéne..
szóval vigyázz, hogy a tészta amit kisütsz, ne veszítse el a formáját sütés közben, szerintem nem jó ha kőkemény
és mikor glazúrral ragasztod, díszíted, vigyázz, hogy ne kend össze a házikót és ne használj túl sokat sem
Én nem szeretem lekenni sütés elött a mézeskalácsot, bár nem lesz fényes, de ha lekenem, akkor kicsit deformálódik sütés közben.
Ha esetleg összeállításnál, vagy díszítésnél mégis összekened a glazúrral, akkor egy éles késsel szépen le tudod róla szedni, és egy papírtörlővel áttörölheted. Az a jó az ilyen dolgoknál, hogy nem lehet elrontani, vagy ha mégis, hát kis ügyességel el lehet takarni a hibát :)
kipróbálom, köszönöm :)
amúgy miért nem látom hány %-os vagy? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!