Próbáltátok már ezt a mézeskalács receptet?
Hogy sikerült? Vagy aki már gyakorlott mézeskalács sütő, attól kérdezem, hogy jó ez a recept?
Én hasonló receptet használok annyi különbséggel, hogy sütés előtt tojássárga-tejföl keverékkel meg szoktam kenni a tetejét, ettől fényes lesz. :)
(Ha mézeskalács házat szeretnél, akkor lehet, hogy nem célszerű ezzel a keverékkel megkenni.)
Szia!
Konkrétan ezt a receptet nem próbáltam, de a fűszer az tényleg soknak tűnik. Én 50dkg liszthez teszek 1 evőkanálnyit.
Készítettem már házikókat is, meg formákat is. Van puha mézeskalácsrecept is meg van kifejezetten ami a házikóhoz jó. Később leírom ha érdekel. A tetejét elég ha tojásfehérjével kened meg. Azért jó megkenni, mert hanem kened meg és lisztes marad a teteje, nem marad meg rajta olyan jól, vagy egyáltalán nem a cukormáz.
Kedves Előző Hozzászóló!
Leírnád a házikóhoz használt receptet? Tervezem, hogy karácsonykor nekiugrom, de az én általam ismert receptből tavaly nem sikerült. Nagyon finom, de házikó készítésére nem alkalmas. :(
Köszönöm, előre is.
"A bolti meg biztosabb. Ettem már olyan félre fuszerezett mézeskalácsot h csak na"
Igen, valóban ebből a szempontból biztosabb. Viszont tele van nyomva mindenféle mesterséges adalékanyaggal (mint szinte minden bolti termék).
Az túlfűszerezés elkerülésére a legjobb és leghatékonyabb módszer: a kóstolgatás! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!