Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Próbáltátok már ezt a mézeskal...

Próbáltátok már ezt a mézeskalács receptet?

Figyelt kérdés

[link]

Hogy sikerült? Vagy aki már gyakorlott mézeskalács sütő, attól kérdezem, hogy jó ez a recept?

2011. dec. 8. 13:25
 1/9 anonim ***** válasza:

Én hasonló receptet használok annyi különbséggel, hogy sütés előtt tojássárga-tejföl keverékkel meg szoktam kenni a tetejét, ettől fényes lesz. :)

(Ha mézeskalács házat szeretnél, akkor lehet, hogy nem célszerű ezzel a keverékkel megkenni.)

2011. dec. 8. 13:51
 2/9 anonim ***** válasza:
Még nem próbáltam, de szerintem teljesen jó a recept. Bár én kevesebb fűszerkeveréket tennék bele, mondjuk 1 evőkanállal csak, aztán egy kóstolás, és ha szükséges, még gyúrnék hozzá.
2011. dec. 8. 13:54
 3/9 A kérdező kommentje:
Kis figurákat szaggatok majd ki. Egyébként nekem is soknak tünt a fűszerkeverék. Mondjuk még sosem csináltam.
2011. dec. 8. 14:01
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Konkrétan ezt a receptet nem próbáltam, de a fűszer az tényleg soknak tűnik. Én 50dkg liszthez teszek 1 evőkanálnyit.

Készítettem már házikókat is, meg formákat is. Van puha mézeskalácsrecept is meg van kifejezetten ami a házikóhoz jó. Később leírom ha érdekel. A tetejét elég ha tojásfehérjével kened meg. Azért jó megkenni, mert hanem kened meg és lisztes marad a teteje, nem marad meg rajta olyan jól, vagy egyáltalán nem a cukormáz.

2011. dec. 8. 14:17
 5/9 anonim ***** válasza:

Kedves Előző Hozzászóló!

Leírnád a házikóhoz használt receptet? Tervezem, hogy karácsonykor nekiugrom, de az én általam ismert receptből tavaly nem sikerült. Nagyon finom, de házikó készítésére nem alkalmas. :(

Köszönöm, előre is.

2011. dec. 8. 14:23
 6/9 anonim válasza:
szerintem ha te saját magad készíted el, nem a mézéskalács füszerkeveréket használod akkor sokkal jobb lesz...a házi jobb :D
2011. dec. 8. 17:15
 7/9 anonim ***** válasza:
A bolti meg biztosabb. Ettem már olyan félre fuszerezett mézeskalácsot h csak na
2011. dec. 8. 19:46
 8/9 anonim ***** válasza:

"A bolti meg biztosabb. Ettem már olyan félre fuszerezett mézeskalácsot h csak na"

Igen, valóban ebből a szempontból biztosabb. Viszont tele van nyomva mindenféle mesterséges adalékanyaggal (mint szinte minden bolti termék).

Az túlfűszerezés elkerülésére a legjobb és leghatékonyabb módszer: a kóstolgatás! :)

2011. dec. 9. 08:05
 9/9 anonim ***** válasza:
Igen. Valószinu h a fuszerkeverékben tobb a tartósító meg ienek mint a kulon megvett fuszerekben. Ekkore... inkább nem is mondom mire gondolok
2011. dec. 10. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!