SOS! Ha összegyúrtuk a mézeskalács tésztáját akkor azt kell pihentetni valameddig vagy egyből lehet lyukasztani?
Teljesen tanácstalan vagyok.Ez az első mézeskalácsom és ahogy nézelődtem a neten kb 500 féle receptet találtam és nem tudom hogy melyik lenne a legjobb mert nem vagyok valami nagy konyhatündér.
Ezt találtam először:
és nekem ez szimpatikus volt,de ebben az egyben találtam azt,hogy egy napig kell pihentetni,a többiben semmit,meg ebben nagyon soknak találom az 1 evőkanál fahéjat.
Ha valaki tudna valami biztosat mondani,esetleg egy tuti,bevált receptet,az nagyon jó lenne.
Köszönöm szépen.
Minden tésztát kell kicsit pihentetni. Ha nem volt oda irva,hogy kell.akkor is 1 órára ted be hütöbe,hogy valamennyire összeérjenek az izek...
Nekem olyan receptem van aminek 1 éjszakát kell állni a hütőben,de sütés után már puha... rögtön lehet enni...
Köszönöm a választ.
Akkor szerintem ma összegyúrom a tésztát,letakarva elteszem és holnap lyukasztom/sütöm ki.
Még annyi hogy a fahéj mennyiségéről mi a véleményed és mennyit tegyek bele?
Soha nem külön külön teszem bele füszereket.. mindig mézeskaslács füszer kevéréket teszek bele. mert olcsobb minha minden füszert külön vennék.
A fahéjjal ovatosan mert ha sokat teszel bele akkor megkeseredhet.. szerintem a kis kanálnyi elég hozzá...
1kk fahéj
1-2napig kell állni hagyni a tésztát
Kávéskanál lesz az. :)
És ha a recept írja, akkor pihentetni szoktam, ha nem, akkor nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!