SOS! Hogy értelmeznétek ezt az ikeás mézeskalács receptet?
2 dl víz
1 dl cukorszirup (melasz)
2 evokanál orölt fahéj
1 evokanál orölt szegfuszeg
1 evokanál orölt gyömbér
1 teáskanál orölt kardamom
1 teáskanál fekete bors
1 evokanál étkezési szódabikarbóna
30 g vaj
5 dl cukor
1,5 liter liszt
Mit jelent, hogy 1,5 liter liszt?
Biztos van olyan mérő poharad amiben folyadékot szoktál mérni, de nem sok ez egy kicsit? használj inkább magyar receptet
PL:3 tojássárgáját 1 egész tojással 15 dkg cukorral kikeverjük.+ evőkanál tejföl 1 tojásnyi ZSÍR 20 dkg méz 60 dkg liszt 2 kiskanál szódabikarbóna 2 dkg mézeskalács füszerkeverék, összegyyúrni 12 órát állni hagyni.
Sütés után rögtön puha marad és nagyon finom. Boldog karácsonyt!
Köszönöm szépen a segítségeket! Kicsit megijedtem, hogy rossz a recept.
Első válaszoló, köszönöm a recepted, a rendes "magyar" mézeskalácsot már elkészítettem, ez viszont a házikó receptje. Elvileg kemény, kekszes állagúra sül a tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!