Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SOS! Hogy értelmeznétek ezt...

SOS! Hogy értelmeznétek ezt az ikeás mézeskalács receptet?

Figyelt kérdés

2 dl víz

1 dl cukorszirup (melasz)

2 evokanál orölt fahéj

1 evokanál orölt szegfuszeg

1 evokanál orölt gyömbér

1 teáskanál orölt kardamom

1 teáskanál fekete bors

1 evokanál étkezési szódabikarbóna

30 g vaj

5 dl cukor

1,5 liter liszt

Mit jelent, hogy 1,5 liter liszt?

2011. dec. 8. 13:21
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Biztos van olyan mérő poharad amiben folyadékot szoktál mérni, de nem sok ez egy kicsit? használj inkább magyar receptet

PL:3 tojássárgáját 1 egész tojással 15 dkg cukorral kikeverjük.+ evőkanál tejföl 1 tojásnyi ZSÍR 20 dkg méz 60 dkg liszt 2 kiskanál szódabikarbóna 2 dkg mézeskalács füszerkeverék, összegyyúrni 12 órát állni hagyni.

Sütés után rögtön puha marad és nagyon finom. Boldog karácsonyt!

2011. dec. 8. 13:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Folyadékmérős pohárban kell kimérni 1,5 l lisztet.
2011. dec. 8. 13:44
 3/4 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű kimérni. Jó egy 2 dl-es pohár is, amivel 7 és fél pohár lisztet mérsz ki. Még egyszerűbb, ha van egy fél literes vagy literes mérőedényed. Az 1,5 liter liszt egyébként kb. 80-90 dkg lisztnek felel meg, szóval a recept szerintem jó.
2011. dec. 8. 13:50
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítségeket! Kicsit megijedtem, hogy rossz a recept.

Első válaszoló, köszönöm a recepted, a rendes "magyar" mézeskalácsot már elkészítettem, ez viszont a házikó receptje. Elvileg kemény, kekszes állagúra sül a tészta.

2011. dec. 8. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!