Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 1 kg lisztből készült mézeskal...

1 kg lisztből készült mézeskalácsnak való tésztából hány db átlagos méretű mézeskalács lesz?

Figyelt kérdés

2011. dec. 10. 20:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez formától függ, de én körülbelül 40-50 darabra tippelnék, jó sütögetést :)
2011. dec. 10. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
valaki nem tudja, ilyen 4-5 centis formáim vannak.
2011. dec. 10. 21:01
 3/10 anonim ***** válasza:
én fél kilóból szoktam csinálni, abból lesz kb 45-50 db, úgyhogy egy kilóból lesz kb 100 db, attól függ, mennyire vékonyra nyújtod
2011. dec. 10. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia!


Én is úgy ovastam, hogy 50dkg lisztből készült tésztából kb. 45-50 db készül, ha nem túl vastagra nyújtod.


Még sose számoltam meg.

2011. dec. 10. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Bocsi: leírnád kedves kérdező a receptedet?
2011. dec. 10. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Hozzávalók:

Tésztához: 25 dkg cukor, 35 dkg margarin, 25 dkg méz, 1 kg liszt, 3 tojás + 1 tojásfehérje, 3 kávéskanál szódabikarbóna, 2 kávéskanál fahéj, 2 kávéskanál őrölt szegfűszeg, 2 kávéskanál narancshéj, 1 citrom reszelt héja, egy kicsi leve.

Máz: 1 tojásfehérje, 16-20 dkg átszitált porcukor (lehetőleg darált kristálycukorból), 1 evőkanál citromlé.

Elkészítés:

A mézet a fűszerekkel felforraljuk, majd hozzáadva a margarint, kihűlésig kevergetjük. A tojásokat felverjük a cukorral. A liszt egy részéhez hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd ehhez a keverékhez a mézes margarint, a tojásokat, végül a maradék lisztet. Összeállítjuk a tésztát (nem kell túlságosan kidolgozni), letakarva másnapig pihentetjük, de ha nincs elég időnk, kis pihentetés után egyből nekiállhatunk. Kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és különböző formákkal, sablonokkal kiszaggatjuk, tojásfehérjével megkenjük, és aranysárgára sütjük. Úgy jó, ha egész puha, amikor a sütőből kivesszük.

Amikor kihűlt, a következő módon mázat készítünk: 1 tojásfehérjéhez kb. 16-20 dkg cukrot adunk, valamint 1 evőkanál citromlevet, és alaposan felverjük. Egy zacskóba töltjük a krémet, sarkára apró lyukat vágunk. Mielőtt elkezdjük a mézeskalácsokat megrajzolni, kipróbáljuk, hogy megfelelő állagú-e a mázunk. Aszerint adhatunk még hozzá citromlevet, vagy éppen cukrot, hogy könnyen tudjunk vele dolgozni.

2011. dec. 10. 23:31
 7/10 A kérdező kommentje:
Ez elvileg rögtön puha lesz. Nagyon ígéretes a tészta, rögtön összeáll, szuper így állagra, nem folyós, de nem is totál kemény, inkább olyan omlós tejkaramellára emlékeztet vagy egy lágyabb gyurmára. Remélem, tényleg szuper lesz megsütve.
2011. dec. 10. 23:33
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia!


Én kértem a receptet, köszönöm! Majd írd meg, hogy sikerült. Én is kipróbálom! :D

2011. dec. 11. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Szia, most szenvedek vele. Jól sikerült, tényleg puha, de nem tudom eltalálni a sütési időt, most van bent 5, utána a 6ik, majd most a 7ik percen. Összesen így 7 perc a sütési idő, de tény, picit vastagabbak lettek, lehet volt az 4-5 mm is, amikor kinyújtottam. Most vékonyabbra hagyom, 2-3 mm-re és akkor elég neki az 5-6 perc szerintem. Ígéretes nagyon...kihűlve is puha, langyosan...Meglátjuk, remélem, nem keményedik be, tavaly volt olyan recept, aminél olyan lett, mint a kő. 2 hét után kezdett puhulgatni. Amúgy...Szerintem kellemes a fűszerezése, bár szeretem az intenzív ízeket, én 1 kg liszthez tettem 14g keveréket és kellemes.
2011. dec. 11. 14:38
 10/10 anonim ***** válasza:
40-50 db
2011. dec. 11. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!