Írna valaki puha mézes süti receptet?
Szia! Én múlt héten csináltam életemben először mézeskalácsot. Ahhoz képest igen jól sikerült.
A recept a következő: 76 dkg liszt, 34 dkg porcukor, 4 evőkanál méz, mézeskalács fűszerkeverék (én a felét tettem bele), egy kevés fahéj, 1 evőkanál szódabikarbóna, 4 db tojás, 5 dkg margarin.
Ezt össze kell gyúrni, majd pihentetni (ameddig csak szeretnéd). Végül 3 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk, rövid ideig sütjük. Mi a tetejét megkentük tojássárgájával. Természetesen sütés után jó puha, de várni kell vele, 1-2 hetet, amíg visszapuhul.
Később díszítheted is.
Hozzávalók: 1 tojásfehérje, 12-15 dkg porcukor, 1 mokkáskanál ecet.
Kellemes ünnepeket!:)
Hamis mézeskalács. Ennél a kérdésnél megtalálod a receptet:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__24..
Az íze olyan, mint az igazi mézesé, nagyon finom, és nem kell várni, hogy puhuljon. Sütés után azonnal puha, és nejlonzacskóban vagy dobozban tárolva hetekig az marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!