Próbálta már valaki ezt a mézes puszedli receptet? Ti hogy csináljátok?
Mennyi ideig szoktátok sütni és a cukormázba forgatás után hova teszitek, hogy megdermedjen?
Illetve mennyi fűszerkeveréket tesztek bele?
Köszönöm előre is!
Próbáld ki, nagyon finom. Én csak simán egy tálcára tettem száradni a konyhaasztalra, kb. 2 óra alatt teljesen rádermedt a máz.
2 teáskanál bolti mézeskalács fűszerkeveréket tettem bele.
A sütés attól is függ, hogy mekkora golyókat formázol. Én diónyi golyókat csináltam, kb. 12 percig sültek 180 fokon (alsó-felső sütés). De minden sütő más, ezért 10 perc után érdemes kettétörni egyet és megkóstolni. Ha jó, ki lehet venni, nem szabad túlsütni, mert kiszárad.
ez egy nagyon jó kis recept, én is csináltam már.én egy ek. fahéjat tettem bele, és 5-5 szem szegfűszeget daráltam le kávédarálóval.nekem nem volt itthon fűszerkeverékem, de így is finom lett, jó karakteres fűszeres.
én vizes kézzel csinálom a gombóckákat és úgy teszem sütőpapíros tepsibe.
tényleg figyelni kell közben, nehogy túlsüljön.
a habba mártva is sütőpapírra tettem, ott hagytam megszáradni, pár óra múlva már nem ragadt.
Köszönöm szépen!
A tészta már kész, nemsokára megsütöm. :) Majd mesélek, milyen lett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!