Bevált mézes krémes receptet írnátok nekem?
Persze,hogy lehet,úgyis puhulnia kell a tésztának. :)Számomra anyukámé a világ legjobb mézes-krémese. Ő valahogy így csinálja,hogy:
2 egész tojást 6 dkg margarinnal habosra kever,majd 4 kanál mézet,4 kanál tejjel és 30 dkg cukorral hozzákever,és gőz felett sűrűre főzi,persze folyamatosan kevergetve,és miután levette,hozzáadja a 60 dkg lisztet,2 kávéskanál szódabikarbónát,és a fél csomag fahéjat. Ezt összegyúrja,négy részre osztja,és tepsi hátán 4 lapot süt belőle.
A krémhez 10 dkg cukrot és tejet forral,majd hozzáad 6 evőkanál búzadarát,és puhára főzi. Ezt hagyja kihűlni,majd 1 csomag margarint 2 vaníliás cukrot kever hozzá.
Na most akkor úgy kell hogy az egyik lapot megkened ezzel a krémmel,rárakod a másodikat,amit barack vagy eperízzel megkensz,de lehet lekvár is vagy dzsem. Utána jön a harmadik lap,erre megint a krémből kerül,és a tetejére a 4. lap,erre rakhatsz csokit is,vagy valami mázat. És az egészet hagyod pár óráig állni,míg megpuhul és szeletelhetővé válik a mézes tészta. :)
Jó főzőcskézést!
Kedves válaszoló, ha esetleg olvasod még a kérdésem....meg tudnád nekem mondani, hogy a krémhez mennyi tej kellene? :-)
Holnap délelőtt fogom a lapokat megsütni!
Előre is köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!