Írnátok valami nagyon finom krémes, nem túl bonyolult süti receptet?
Mekkora bunkók vagytok, normálisan kérdezett ti meg ááá.
Joghurt torta
3 pohár natur joghurt
1 étkezési zselatin
2 cs tejszínhabpótló por
1 cs szintelen tortazselé
4-5 banán vagy más gyümölcs
3 dl tej
14 evőkanál kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
Elkészítés: A joghurtot, a zselatint és a kristálycukrot összekeverem, kavargatva jó langyosra melegítem. A tűzről levéve belekavarom a vaníliás cukrot és lehűtöm. A tejszínhabpótló porokat 3dl tejjel felverem jó sűrűre géppel, és a kihűlt masszához hozzákeverem. Kivajazott kisebb tortaformába a felét beleöntöm, a tetejére gyümölcsdarabokat rakok, majd a másik felét is ráöntöm, és a maradék gyümölccsel díszítem. Ezután szintelen tortazselét készítek (lásd a zacskóján), és 3 óra hosszára hűtőbe teszem.
Hát krémesnek nem krémes, de nagyon finom a házi sportszelet. Sokáig elállna, ha lenne rá ideje.
Hasonló a "dinnye" is, ez nagyon mutatós.
Nem kell őket sütni, ezért amikor foglalt a sütő, akkor is elkészítheted.
Sport szelet - otthon
Hozzávalók:
50 dkg darált keksz
3 evőkanál kakaó
25 dkg cukor
2 dl langyos tej
25 dkg sütőmargarin (olvasztva)
Rum 0,5-0,6 dl
½ rumaroma
2 evőkanál olaj
10 dkg étcsokoládé (pl. Katica)
Elkészítés:
A kekszet a kakaóval összekeverem.
A cukrot felolvasztom a tejben, majd belekeverem a margarint, beleöntöm a rumot és a rumaromát.
Ezt a masszát úgy 25x35-40 cm tálcára, vagy jénai tepsibe terítem egyenletesen, majd fakanállal lenyomkodom, hogy sima legyen a teteje.
Forralt vízen felolvasztom az étcsokit az olajjal, amit az előzőleg elkészített masszára öntök és elsimítom.
20 percig hűtőbe rakom.
Nagyobb tálcára téve vékonyabb és több darab lesz.
(mi több csokit szoktunk a tetejére tenni)
A dinnye receptje: [link] (jobban néz ki, mint a képen)
Tészta:
4 csomag csokoládés pudingpor
20 dkg porcukor
1 tasak sütőpor
4 db tojás
1 ek rum
1 dl olaj
Krém:
25 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
0,5 kg túró
Elkészítése:
A tésztához keverjük össze a pudingport, a cukrot és a sütőport, majd kevergetés közben adjuk hozzá a tojásokat és az olajat. Robotgéppel jól keverjük össze, borítsuk egy kivajazott, vagy kizsírozott vagy kisütőmargarinozott tepsibe és tegyük be az előre 180 fokra előmelegített sütőbe, majd süssük 20 percen keresztül. A vajat vagy sütőmargarint a porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a túrót és addig keverjük, amíg szép, egységes masszát nem kapunk. Ezután csak rá kell simítani a piskóta tetejére és kevés csokireszeléket rászórni.
Epres-túrós szelet, egyszerű és ellenállhatatlan
Hozzávalók (-):
3 tojás
8 dkg kristálycukor
2 dkg vaníliás cukor
25 dkg túró
6 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
3 dkg Rama margarin
15 dkg eper
Elkészítése:
A Rama margarint fel kell olvasztani. A tojások sárgáját krémesre keverni a kétféle cukorral, majd belekeverni a túrót, és a sütőporral elkevert lisztet. Hozzáadni a felolvasztott margarint, és az eper felét feldarabolva. A tojások fehérjéjét kemény habbá verni, és óvatosan, hogy a hab meg ne törjön a túrós masszához keverni. Egy gerinc alakú formát sütőpapírral ki kell bélelni, az alját kirakni a megmaradt eperrel, és ráönteni a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!