Írnátok valami nagyon finom krémes, nem túl bonyolult süti receptet?
Szia. Van egy kedvenc receptem ami szinte minden alkalomkor sikert aratot, nem is kell sütni, és gyönyörű szép.
Hozzávalók:
-4dl habtejszín
-fél kg túró
-krémtúró vaniliás (ízlés Szerint)
-2 zsacskó dr.Otker zseléfix
-cukor
-citromhéj
-gyümölcs
-piskóatekercs
Fogsz egy mély tálat, én leveses tálat szoktam használni.
kibéleled folpackkal. 1 centis karikákra vágod a babapiskótát, és körben az oldalát kirakod.
A felvert tejszínhabot, túrókat,cukrot, citromhéjat, ás a zseléfixet összekevered. A felét belerakod a piskóta tekercsel kibélelt tálba. Rakhatsz 1 réteg gyümölcsöt is bele, de akár el is lehet hagyni. DE mikor felvágják jól mutat. Tehát bele az összes krém aljára még szeletelt tekercs. Egy kicsit érdemes a tálat meg ütögetni, hogy a krém kitöltse a tekercsek közti rést. 1 nap hűtő. Másnap kiborítod egy tányérra. ennyi. Könnyű, finom, és nagyon mutatós.Én mindent a Lidl-ben szoktam hozzá venni. VAn kész piskótatekercsük ami le van csurgatva csokival, még szebb tőle, illetve van kis vödrös krémtúrójuk kb fél kg-os.
Szuper recept, nekünk nagyon bejött.
Emeletes élvezet
Hozzávalók:
1. réteg
25 dkg darált háztartási keksz
5 dk Ráma margarin
5 dkg porcukor
kevés tej
A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen. Egy közepes tepsibe (30 x 30-as) vagy egy nagyobb piteformába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.
2. réteg
20 dkg túró
porcukor
2 dl tejszín
1cs. vaníliás cukor
1 cs. Habfixáló
A túrót, ha nagyon darabos mixelő rúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.
3. réteg
2cs. Aranka vaníliás krémpor
5 dl tej
1cs. vaníliás cukor
Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.
4. réteg
2 dl tejszín
5 dkg porcukor
1 cs. Habfixáló
A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem.
Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé
A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.
Kedves utolsó!
Nagyon jól hangzik a sütirecepted. Most meg is akartam "sütni", de nincs Aranka krémporom. Remélem kapok a boltba, mert nem emlékszem, hogy találkoztam volna vele. Ha esetleg nincs, lehet valamivel helyettesíteni? Milyen magas lesz, ha a tepsibe csinálom meg? Köszi a választ előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!