Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Babapikótával is készíthető...

Babapikótával is készíthető vajas krémes torta receptet keresek. Aki tud az leírná?

Figyelt kérdés
A torta tejére,ostyalapot szeretnék tenni,van egy jó bevált és finom receptem, de az tejszínhabos, és azt mondják a tejszínhabtól elázik az ostya, mondjuk gondoltam arra is , hogy a tejszínhabos krémre kenek egy kis réteg vajas krémet és úgy rá az ostya lap,csak nem tuom jó lenne-e.
2011. máj. 20. 20:10
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Babapiskótát akartam írni csak elgépeltem, azért abból mert nem lesz időm rá,hogy még piskótát is süssek.
2011. máj. 20. 20:12
 2/12 anonim ***** válasza:
Hát szerintem meg ha a babapiskóta semmi nedvességet nem szív fel a krémből, az vacak lesz! A babapiskóta ropogósan csak magában jó, sütiben jobb, ha puha.... Nekem van egy puncskrémes receptem, de nem a gépen. De szerintem mindjárt jön egy rakás tipp...
2011. máj. 20. 20:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom a vajas krémmel milyen lenne a babapiskót,de a tejszíne krémmel nagyon fincsi,azt már többször csináltam,és nagyon jól megpuhul, egy éjszakára a hűtőbe rakom,ésteljesen jól szeletelhető utánna mint egynormális pikótából készült torta.De lehet a vajas krém másként viselkedik, és abban nem puhul meg.
2011. máj. 20. 20:28
 4/12 anonim ***** válasza:
Jajj vajas krém...neeeee..ink vmi tejszines...sokkal finomabb...:/
2011. máj. 20. 23:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy sokkal finomabb, de azt mondták az ostya alá csak vajas krém jó, mert a tejszínhabból felveszi a nedvességet, bár nem tudom, ha az ostyát csak közvetelenül tortázás előő raknám a tetejére lehet jó lenne.
2011. máj. 21. 08:03
 6/12 anonim ***** válasza:

Azt hittem mára egy rakás recepttel ellátnak a nagy háziasszonyok... :-)

Én meg félreolvastam... SZóval az ostya elázásától félsz, jó most már értem... :-)


Na van egy olyan süti, amihez kell két sült lap, egy adag pudingos-vajas krém és babapiskóta. Lap-fele krém-babapiskóta-másik fele krém-lap sorrendben kerül egymásra, nagyon finom.

A lapokat napokkal előre is kisütheted (ezzel kiválthatod az ostyát), nem romlik el. Aztán ha rámegy a krém, egy éjszaka alatt felszív annyi nedvességet, hogy másnap vágható legyen.

De szerintem ostyalap is mehet a sült lap helyett, csak akkor nem szabad direkt egy éjszakára félretenni, főleg nem hűtőbe, hanem fogyasztás előtt kicsivel összedobni.


Itt a recept:

-Lapok: 10 dkg margarint, 10 dkg porcukort, 20 dkg lisztet, 1 tojást, 1 evőkanál kakaót és 1 késhegynyi szódabikarbónát összegyúrunk. Ebből 2 lapot sütünk tepsi alján. (Kerekre is lehet tortaforma alján sütve...) Óvatosan szedjük le a tepsiről, nehogy összetörjük! Késsel alányúlva, stb. Nem szabad megégetni és nyersen hagyni sem.....!

-Krém: Fél liter tej, 2 csomag vaníliás pudingpor (de inkább legyen rumpuncs ízű, az finomabb). Sűrű krémet főzünk ebből, hűtjük. 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral kikeverünk, majd a kihűlt pudinggal összedolgozzuk.

-Kell még egy csomag babapiskóta, rum és kis tej.

-Az egyik lapra kenjük a fele krémet, rápakolunk egy sor rumos-tejbe áztatott (éppenhogy csak megforgatott) babapiskótát. Rá a maradék krémet, majd a lapot.

-Tetejére mehet máz is: 5 dkg vaj, 8 dkg cukor, 2 dkg kakaó, 1 evőkanál puding, 1 evőkanál tej összeolvasztva, tetejére kenve.


Na ez a recept esetleg jó lehet ostyával is a lap helyett, és ha van tejszínhab, azt szeletenként a tányérra lehetne mellékelni...

2011. máj. 21. 10:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
Szia,köszi szépen.Elfelejtettem írni,hogy nem sima hanem képes ostyát akaroka tetejére rakni.Szerintem úgy jó lenne ha a felső lap tetejére hagynék még egy kis krémet és arra az ostyát.Kb. hány cm magas lesz egy iylen torta(kerek formában csinálnám ami 6,5 cm magas és 26 cm átmérőjű)?
2011. máj. 21. 11:57
 8/12 anonim ***** válasza:

Fú jó kérdés. :-) Általában tepsiformájúra csináljuk, ami két babapiskóta szélességű, és nem tudom milyen hosszú, s így nem túl magas.

Viszont vagy tíz éve csináltam kerekre, az persze jóval magasabb lett, szóval tortamagasságú, mert szintén 26-os tortaformának kisebb a területe. Ja meg azért is volt magasabb, mert akkor nem simán tettem egymás mellé a babapiskótákat, hanem az oldalukra fordítva, hogy ne csak krém legyen az egész.


Szerintem jó ötlet igen, ha elhagyod a csokimázat és pár kanál krémet a tetejére hagysz ostya alá.


Még arra emlékszem, hogy mikor kereket sütöttem, akkor a kisült lapok nem fértek be az összecsukott tortaformába. Mert akkorára nyújtottam, hogy teljesen a szélekig ért, és sülés alatt picit megnő. Tudod ez az a fajta gyúrt lap, ami sütéskor nem nagyon, de megnő, és szárad is. Hamar megsül, hamar meg is ég, szóval figyelni kell. Ha jókor vesszük ki a sütőből még magától le is csúszhat a tepsiről vagy tortaforma lemezéről. Ha meg nem csúszik, de megsültnek látszik, akkor hosszú késsel végig kell vágni, óvatosan, hogy el ne törjön, de gyorsan is, mert minél levegőn hamar megszikkad és még jobban odaszáradhat. Na ha kihűlt, akkor kopogni lehet rajta, de ha áll rajta a krém jó pár órát, akkor isteni finom valami lesz. Szóval megcsinálhatod, hogy ezt összeállítod este, a tetejére is ráteszed a félretett kis krémet, és másnap tálalás előtt rá az ostyát.


Ja azért említettem, hogy nem bírtam becsukni a formát a megsült lapokkal, mert abban akartam megkenni, hogy szép szabályos legyen az oldala... Viszont a puding kihűlve elég sűrű, illetve ha a margarin sem extrém puha, akkor elég kemény a krém, hogy ne folyjon szét, és könnyen formázható. Csak a babapiskótákat kell szép ügyesen rakosgatni.

2011. máj. 21. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.Szerintem a jövő héten kipróbálom,aztán ha jól sikerül akkor megcsinálom a szülinapra is.Mondjuk még így is fennáll a veszélye , hogy elsőre jól sikerül és utánna másodjára meg eltolom, de hátha nem.
2011. máj. 21. 22:50
 10/12 A kérdező kommentje:
Persze ostya nélkül gondoltam kipróbálni,azt már nem nagy dolog rátenni. A vajas krémre az ostyalapot rá lehet tenni előző nap,az nem áztatja el mint a tejszínes krém ( mondjuk még nem próbáltam tejszínes krémmel,de azt mondták abból felveszi a nedvességet,elázik vagy felhullámosdik és csúnya lesz még akkor is ha csak közvetlen torta bontás előtt rakom rá).Januárban már csináltunk ilyen ostyalapos tortát,szép lett, csak épp az íze volt rossz, az a krém csak egy tömény vaj volt és cukor, ezért most olyat szeretnék ami szép is és finom is, és nem túl sok idő elkészíteni, de ez a recept jónak tűnik mindenképp kipróbálom.
2011. máj. 21. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!