Légy szíves! Írna olyan receptet, ami ilyen karácsonyi mézes tészta, amiből kis formákat lehetne kinyomni?
Figyelt kérdés
2010. nov. 30. 18:59
1/5 anonim válasza:
75 dkg liszt
35 " porcukor
5 " rama
4 db tojás
4 evőkanál méz
1 " szódabikarbóna
1 nagy mézeskalács fűszerkeverék
1 kávés kanál őrölt fahéj
Ezeket össze gyúrjuk.Kevés pihentetés után a tésztát kb 1/2 cm vékonyra nyújtjuk.Kiszaggatjuk tetszőleges formákkal.
Zsírozott tepsibe, sutőlapra tesszük, egymástól elég távol, mert sütés közben megdagad.
Előmelegített sütőben sütjük.
Díszítőmáz:
1 db tojásfehérje
12 dkg porcukor.Géppel 5-10 perc alatt össze keverjük.
ZACSKO :) sarkát kivágjuk, beletöltjük a fehér masszát, és így díszítjük asütiket.
Pár nappal fogyasztás előtt már meg lehet sütni.Minél tovább áll,annál puhább, és finomabb.
Én mindig ezen recept alapján készítem.
Nagyon finom
Jó sütést :)
2/5 anonim válasza:
ebben a receptben mit jelentenek a " jelek? :D csak mert lehet, hogy kipróbálom :))
5/5 A kérdező kommentje:
na a tegnap este megsütöttem, és tényleg nagyon ízlik mindeninek! köszi, csak az elején a formák nyomkodása kicsit nagyon nem sikerült... xD a harang például egy pálcika emberre, vagy egy kínai írásjelre hasonlított,de a végén, egészen belejöttünk... amúgy van valami jó tippetek a formák nyomására ?xD
2010. dec. 23. 09:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!