Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Légy szíves! Írna olyan...

Légy szíves! Írna olyan receptet, ami ilyen karácsonyi mézes tészta, amiből kis formákat lehetne kinyomni?

Figyelt kérdés
2010. nov. 30. 18:59
 1/5 anonim ***** válasza:

75 dkg liszt

35 " porcukor

5 " rama

4 db tojás

4 evőkanál méz

1 " szódabikarbóna

1 nagy mézeskalács fűszerkeverék

1 kávés kanál őrölt fahéj

Ezeket össze gyúrjuk.Kevés pihentetés után a tésztát kb 1/2 cm vékonyra nyújtjuk.Kiszaggatjuk tetszőleges formákkal.

Zsírozott tepsibe, sutőlapra tesszük, egymástól elég távol, mert sütés közben megdagad.

Előmelegített sütőben sütjük.

Díszítőmáz:

1 db tojásfehérje

12 dkg porcukor.Géppel 5-10 perc alatt össze keverjük.

ZACSKO :) sarkát kivágjuk, beletöltjük a fehér masszát, és így díszítjük asütiket.

Pár nappal fogyasztás előtt már meg lehet sütni.Minél tovább áll,annál puhább, és finomabb.

Én mindig ezen recept alapján készítem.

Nagyon finom

Jó sütést :)

2010. nov. 30. 19:07
 2/5 anonim ***** válasza:
ebben a receptben mit jelentenek a " jelek? :D csak mert lehet, hogy kipróbálom :))
2010. nov. 30. 19:09
 3/5 anonim ***** válasza:
Nen írtam ki a dkg-okat.
2010. nov. 30. 19:16
 4/5 anonim ***** válasza:
macskakörmöt jelentenek:)))
2010. dec. 1. 11:56
 5/5 A kérdező kommentje:
na a tegnap este megsütöttem, és tényleg nagyon ízlik mindeninek! köszi, csak az elején a formák nyomkodása kicsit nagyon nem sikerült... xD a harang például egy pálcika emberre, vagy egy kínai írásjelre hasonlított,de a végén, egészen belejöttünk... amúgy van valami jó tippetek a formák nyomására ?xD
2010. dec. 23. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!