Mi lesz nálatok a karácsonyi menü?
Nem szoktunk belőle nagy ügyet csinálni.
Általában húsleves,töltött káposzta,sült tarja vagy rántott karaj a menü. Vagy a sült helyett egy finom disznó vagy marhapörkölt.
Természetesen körítés,saláta,ami illik hozzá.
Előtte sütök többfajta aprósüteményt. Az ünnepre valamilyen tortát.
Ezeket gondoltam:
húsleves
töltött káposzta
rántott szezámmagos csirkemell rizibizi
sült kacsa valamilyen köret
kolbásszal töltött szűzpecsenye
a salátát nem tudom.
süti:beiglik és valamilyen krémes
Szent este : halászlé ,rétes / nálunk ez modi /
Másnap. francia saláta, pulyka beigli, egybesült töltött tarja hagyma lekvár ,bbq mártás, hagymás tört krpumli,
kakaspörkölt, tyúk húsleves, nokedli,
Süti: rétes,képviselő fánk, mézes linzer, fatörzs,
Mi 12 en vagyunk 2 napig együtt : Majd karácsony más napján elosztjuk a maradékot és mindenki visz haza kaját..
Szenteste nálunk is a hal, márcsak hagyommányból is, de rántva , majonézes krumplival. mákos guba vaniliaöntettel.
még nem tudom, melyik nap lesz, de egyszer gesztenyés,aszaltszilvás punykarolád (combfiléből) krumplipürével.egyszer pedig bőrös malac lesz, párolt almás-pezsgős lilakáposztával, sült krumplival.
töltöttkáposzta is lesz, az csak úgy...:)
süti többféle is van tervezve, nem tudom melyikek lesznek a befutók, de a beiglit nem merem bevállalni, mert mindig szétreped:)
Szenteste:
húsleves rengeteg zöldséggel, rizs, hozzá mexikói párolt zöldségköret, hagymás és vajaskrumpli, rántott hal, csirkemell, gomba és karfiol, párolt hagymás pangasius, töltött csirke savanyúkáposzta, csalamádé, barackbefőtt, ananászbefőtt
sütinek diós, mákos, gesztenyés bejgli, hatlapos, mézes-krémes, diósrúd, karácsoniy kalács, püspökkenyér, mézeskalács, hókifli-itt van az egész rokonság nagyon sokan vagyunk ilyenkor
másnap ugyanez a menü és harmadnap is
utána töltött káposzta de megfőzöm már karácsony elött csak ilyenkor azt esszük, sült oldalas hurka, kolbász vajaskrumplival és párolt vöröskáposztával
majd szilveszterre kókuszgolyó, kocka, sajtos rudak, pogácsa, és perec
Halászlé
Sült kacsa párolt vörös káposztával
bejgli, kókuszkocka, mézes zserbó
Szenteste:
Halászlé,
rántott hal krumplipürével vagy rizzsel.
Desszert: Diós bejgli
Másnap:
Húsleves v. Halászlé (kinek épp mi esne jobban)
Gesztenyével töltött pulyka hercegnő burgonyával, rizzsel, sült almával
Desszert: Bejgli, mézes krémes, zserbó, gesztenyés kocka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!