Mondana valaki egy olyan mézeskalács receptet ami sütés után is puha és egy-két nap múlva is puha marad?
Karácsonyi mézeskalács
75 dkg sima liszt
35 dkg porcukor
5 dkg ráma
4 db egész tojás
4 evőkanál méz
10 szem tört szegfűszeg,1 kávéskanál őrölt fahéj.
Az utóbbi kettő helyett, és 1 csomag mézes fűszerkeveréket szoktam használni.
Ezeket össze gyúrod, kis ideig, (kb fél óra ) pihenteted a tésztát.
Kb 1/2 centisre nyújtod, formákkal kiszaggatod, és zsírozott, lisztezett tepsiben sütöd.
Jó sütést, és jó étvágyat hozzá ! :) Áldott, békés karácsonyt, és nagyon boldog Új évet neked, és családodnak ! :)
Ez azonnal puha, pihentetni sem kell, 1 hete csináltam és nagyon finom ma is, sajnos már alig van belőle. :-)
25 deka meleg mézben 10 dkg vajat vagy margarint feloldunk, 10 dkg cukrot, 1 egész tojást és 2 sárgáját, 1 csapott kávéskanál szódabikarbónát adunk hozzá. Fahéjjal, szegfűszeggel vagy mézes fűszer keverékkel ízesítjük (1 evőkanál) és 50 dkg liszttel összegyúrjuk. Lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk és megkenjük 1 tojás és 1 kk tejföl keverékével, megszórjuk mandulával és közepes lángon szép világosra sütjük.
12-21 15:40
Megsütöttem és nagyon finom! Köszi a receptet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!