Hány évesen tanultatok meg sütni/főzni?
Nem tudom, ez fokozatosan ment, de 13 évesen már tudtam egyszerűbb ebédet főzni, az biztos.
Sütni... 27-28? Az valahogy nem volt az én műfajom, gyerekkoromban nem ment, hát nem erőltettem. De aztán nem lehetett jó kenyeret kapni s magam sütöttem. Süteményt ritkán sütök, de most már az is megy. Nem volt köztes időszak, amikor újrakezdtem, azonnal ment. Már a süti, a kenyérbe bele kellett jönni, bár alapvetően az volt a gond eleinte, hogy a kenyérsütőben sütöttem.
folyamatosan tanultam. Pl. Pici koromtól kezdve segítettem a sütikben, anyu nekem is adott egy darab tésztát, én azzal játszottam, nyújtottam, formőztam, és azt is megsütöttük a többivel együtt tehát volt sikerélményem. Hagyta, hogy kevergessem, amit kellett (nem a tűzhelyen lévő lábosban), meg ilyenek.
Palacsintát 8 évesen sütöttem egyedül, első tortát pedig 10 évesen (nem teljesen egyedül, mert a sütőbe betételt és kivételt apura bíztam)
Érdekes, hogy az ételek annyira nem maradtak meg bennem, inkább a sütik, de talán 10 éves lehettem, amikor már sóskafőzeléket is én csináltam.
26 vagyok és még mindig tanuolok valami újat
9 évesen főztem az első zöldborsólevesem teljesen egyedül, mire a szüleim hazaértek a kapálásból meleg leves fogadta őket, igaz, hogy minden fűszert tettem bele, csak valamiért a sót felejtettem ki.
De igazából már 13-14 évesen már szinte mindent el tudtam készíteni. Mindent édesanyámtól tanultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!