A szekszárdi tál és a somlói galuska ugyanaz? :D Ha nem, mi a különbség?
A szekszárdi tál babapiskóta, mazsola és csokikrém összerakva és tejszínhabbal tálalva.
A somlói galuska diós, csokis és síma (sütött) piskóta mazsolás valniliakrémmel rétegezve, kanállan tálakba adagolva csokimártással leöntve és tejszínhabbal díszítve.
Egykori egyetemi közgáztanárom szerint a szekszárdi tál az a somlói galuska, csak épp a szekszárdiak nagyképűen máshogy nevezik. Valamiért nagyon utálta a szekszárdiakat, pedig eredetileg ő is Tolna megyéből származott.
Nem értettem egyet vele, épp azért, mert szekszárdi vagyok, bár ma már más városban élek.
Az előző kommentelő jót írt, a szekszárdi tálban elvileg nincs dió, gyakorlatilag meg nem ront rajta, sőt! :)
Én nagyon szeretem mindkettő édességet - de ha hazamegyek, a cukrászdában egészen biztosan szekszárdi tálat kérek, sosem somlóit. Mégiscsak az a szülővárosom, ahol felnőttem....:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!