Mi a különbség a galuska és a nokedli között?
Figyelt kérdés
2010. jan. 15. 20:46
1/4 anonim válasza:
A neve! Étteremben galuska, otthon nokedli.
Sőt nagyanyám még a levesbe valót is gríznokedlinek hívta.
2/4 A kérdező kommentje:
Értem :-)) Köszi!
2010. jan. 15. 20:55
3/4 anonim válasza:
Az első válasz helyes.Az éttermekben előkelő nevet adnak az ételeknek.Pl.a serpenyős rostélyos burgonyával készült marhahúsos étel.A vendéglőkben pedig ( legalábbis régen) a közönséges paprikáskrumplit nevezték így,amibe hús nem volt,csak esetleg kolbász.
4/4 anonim válasza:
De minden bizonnyal ahány ház, annyi szokás. Arra felénk délvidéken én úgy tudtam, hogy a galuska az, amit kiskanállal, vagy késsel szaggatunk az ételbe, a nokedli meg az, amit szaggatóval, szóval az az apróbb szemű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!