A tejkaramella és a vajkaramella között mi a különbség? Melyik a finomabb?
A vajkaramella jóval puhább.
Elég sok ízbeli különbség van köztük, szerintem mindkettő finom, de inkább tejkaramellát ennék.
az egyikben tej van, a másikban vaj....
Minkettő nagyon finom.
A vajas sokkal omlósabb, de a tejkaramella is finom, csak esetleg keményebb.
Ízlés dolga, én mindkettőt szeretem.
A vajkaramellában is van tej.
Elvileg a tejkaramella viszonylag kemény, ragadós és nyúlós (bár attól is függ meddig főzik), kb mint a Maoam csak karamell ízű. Vagy a Toffifee-ben lévő karamell csak kicsit szilárdabb.
A vajkaramella pedig omlós és puha ideális esetben (Krowka).
Ha jól van elkészítve, kizárólag tej és cukor, illetve a vajkaramella esetében tej, cukor és vaj kell hozzá, a gyakorlatban sokszor adnak hozzá invertáló anyagot ami megakadályozza hogy a felolvadt cukor visszakristályosodjon (cukorszirupot vagy mézet). Egyik esetben sem maga a cukor karamellizálódik, hanem a tejben lévő tejcukor.
Részemről abszolút vajkaramella párti vagyok, legjobb az itthon készített, az biztosan puha, csak hamar elfogy :).
Utolsó mondta tökéletesen. :)
Én is házilag főzöm a vajkaramellát, csak tej, cukor meg egy pici igazi vaj, hú, de isteni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!