Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináljak a "rosszul"...

Mit csináljak a "rosszul" sikerült vajkaramellából?

Figyelt kérdés
Olyan karamellát szerettem volna csinálni, ami a boltban zacskózva kapható. Viszont sajnos az állaga túl folyós maradt. Körülbelül a méz kristályos és nem kristályos állapota között van az állaga. Hogyan szilárdítsam meg, vagy mivel használjam fel? Mondjuk kekszbe? Várom az ötleteket. Viszont ne legyenek bonyolultak, kezdő vagyok. Köszi :)

2013. okt. 16. 17:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Bélelj ki egy tepsit alufoliával : öntsd bele ,majd tedd hütőbe éjszakára: Ha holnapra dermed meg akkor majd ,sütemény tetejére tudod kenni. Ha süteményre kenéd akkor víz gőz felett olvaszd ki és tegyél még hozzá kevés vajat.
2013. okt. 16. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
A receptedet nem ismerem, de a tejszínes karamella nagyon sokára sűrűsödik be. ( kb 3 óra )azt tudom, hogy utána csak hideg konyhában hagyva, lehet darabolni, akár csomagolni is (szaloncukorként)
2013. okt. 16. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Nápolyi lapok közé is lehet tölteni és megszórni valamilyen pirított maggal a legfelső lapot.
2013. okt. 16. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy már állt egy 24 órát a hűtőben. Tejjel csináltam egyébként és az első recept alapján, amit a google kidob házi vajkaramella néven. Akkor vettem le a főzőlapról, amikor a keverésnél már látszott a lábas alja. Mint ahogyan a recept írja. De úgy néz ki, még hagyni kellett volna. Lehet, hogy ez a nápolyis lesz belőle. Köszi a válaszokat. Ha van még ötlet, akkor jöhet. :)
2013. okt. 16. 21:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Jó a nápolyis ötlet, mert vissza tudod melegíteni, de csak annyira, hogy kenni lehessen.

a nápolyi lapokat, ha már szépen összeraktad, egy kissé , mondjuk egy könyvvel nyomasd le. hidegen, forró vízbe mártott késsel szépen felszelheted.

2013. okt. 17. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!