Válság van :- ( ( Szoktatok spórolni a receptek hozzávalóin? Pl. : palacsinta tej nélkül, galuska tojás nélkül.
Semmi értelme az ételen spórolni.
"Azzá leszel amit eszel" tartja a mondás.
Ha rossz alapanyagokból kevésbé tápláló ételeket készítesz lehet, h spórolsz némi pénzt, de ettől legyengül a szervezeted, könnyebben leszel beteg, és akkor már el is költheted a megtakarított pénzt gyógyszerre.
Nekem azt tanították, h az ételen és a cipőn nem szabad spórolni!
Spórolj a dohányzáson, spórol az üdítőkön, ne egyél gyorsétteremben, stb stb.
Attól függ, sok recept van, ami nem rosszabb, ha spórolok: pl. a palacsinta nem rosszabb, ha tej helyett szódavizet teszel bele, és kevésbé hizlal.
Galuska tojás nélkül nem igazán jó, de ha jó lisztet használsz, akkor 1 kiló lisztre elég 1 tojás.
Sok ételben a tejfölt lehet tejjel helyettesiteni, kvesebb húsfélét enni és több köritést - mi jobban is zseretjük, hogy a köritéssel lakunk jól, a hús csak izesitöként van, és még egészségesebb is.
Kaján nem szabad spórolni, az tart életben, legalábbis a minimális szükségesnek meg kell lenni. Persze nem a legdrágábbat kell vásárolni, azt nyugodtan meg lehet nézni, mi hol olcsóbb. De elárulom, a munkahelyemen 600-800Ft között egy fogásból megebédelek (arra a napra jól is lakok, szép bőséges adagokat adnak), de ha én azt a pénzt mondjuk megduplázom, és magam főzök, nem sokkal kerül több pénzbe egy több napra (akár egész hétre) való kiadós és bőséges étel, tehát mondjuk 2 ebéd ára elég egy heti nagy fazék vagy nagy tepsis főtt ételre. Ha muszáj, természetesen megvásárolom készen, de jobban szeretem magam elkészíteni.
Nem azon kell spórolni, mit hagyjunk ki (só nélkül sült kenyér se jó ízű), hanem azt kell figyelni, hogy mi hol mennyibe kerül.
Kaján nem spórolok!
Szép is lenne, nem én csináltam a válságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!