Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Válság van :- ( ( Szoktatok...

Válság van :- ( ( Szoktatok spórolni a receptek hozzávalóin? Pl. : palacsinta tej nélkül, galuska tojás nélkül.

Figyelt kérdés
2010. jan. 15. 21:51
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
86%
A legfőbb alapanyagokon lehetetlen spórolni. De azt hiszem, én eddig akkor jöttem ki legjobban anyagilag, ha magam főztem, és nem vettem készen.
2010. jan. 15. 22:01
 2/32 anonim ***** válasza:
79%

Semmi értelme az ételen spórolni.

"Azzá leszel amit eszel" tartja a mondás.

Ha rossz alapanyagokból kevésbé tápláló ételeket készítesz lehet, h spórolsz némi pénzt, de ettől legyengül a szervezeted, könnyebben leszel beteg, és akkor már el is költheted a megtakarított pénzt gyógyszerre.

Nekem azt tanították, h az ételen és a cipőn nem szabad spórolni!

Spórolj a dohányzáson, spórol az üdítőkön, ne egyél gyorsétteremben, stb stb.

2010. jan. 15. 22:07
 3/32 anonim ***** válasza:
62%

Attól függ, sok recept van, ami nem rosszabb, ha spórolok: pl. a palacsinta nem rosszabb, ha tej helyett szódavizet teszel bele, és kevésbé hizlal.

Galuska tojás nélkül nem igazán jó, de ha jó lisztet használsz, akkor 1 kiló lisztre elég 1 tojás.

Sok ételben a tejfölt lehet tejjel helyettesiteni, kvesebb húsfélét enni és több köritést - mi jobban is zseretjük, hogy a köritéssel lakunk jól, a hús csak izesitöként van, és még egészségesebb is.

2010. jan. 15. 22:10
 4/32 anonim ***** válasza:
35%
Palacsinta tej nélkül vízzel? Ne viccelj, azt már nem palacsintának hívják...
2010. jan. 15. 22:15
 5/32 anonim ***** válasza:
68%
Próbáld ki - nem vizzel, hanem szódával, az nem egészen ugyanaz.
2010. jan. 15. 22:17
 6/32 anonim ***** válasza:
88%

Kaján nem szabad spórolni, az tart életben, legalábbis a minimális szükségesnek meg kell lenni. Persze nem a legdrágábbat kell vásárolni, azt nyugodtan meg lehet nézni, mi hol olcsóbb. De elárulom, a munkahelyemen 600-800Ft között egy fogásból megebédelek (arra a napra jól is lakok, szép bőséges adagokat adnak), de ha én azt a pénzt mondjuk megduplázom, és magam főzök, nem sokkal kerül több pénzbe egy több napra (akár egész hétre) való kiadós és bőséges étel, tehát mondjuk 2 ebéd ára elég egy heti nagy fazék vagy nagy tepsis főtt ételre. Ha muszáj, természetesen megvásárolom készen, de jobban szeretem magam elkészíteni.

Nem azon kell spórolni, mit hagyjunk ki (só nélkül sült kenyér se jó ízű), hanem azt kell figyelni, hogy mi hol mennyibe kerül.

2010. jan. 15. 22:21
 7/32 anonim ***** válasza:
42%
22:17 - Nekem az is víz, ne haragudj, nem...
2010. jan. 15. 22:21
 8/32 anonim ***** válasza:
58%

Kaján nem spórolok!

Szép is lenne, nem én csináltam a válságot.

2010. jan. 15. 22:31
 9/32 anonim ***** válasza:
90%
mi a palancsintába mindigis tejet meg szódát is raktunk.. ez spórolás lenne? fel se tűnt.. mi így szeretjük, jó sok éve :)
2010. jan. 15. 22:36
 10/32 anonim ***** válasza:
90%
Nem tom, én a Tesco-t szeretem :) Itt van mellettem. Mindig csak akciós cuccot veszek, semmi mást. Ezalól nem sok kivétel van. Ilyenek: kenyér, cukor, olaj, párizsi, stb. Ezekből csak a legolcsóbbat, mert nem igazán szokták akciózni (na jó, a párizsit néha). De paradicsom, paprika, narancs, alma....annyira nem érdekel, hogy melyik, akciós legyen, úgyis mindig másból van akció, kell a változatosság amúgyis xd. Az igazi hús az izomfejlesztéshez, fehérjéhez, stb...Azt meg megb*szhatják, azt nem szoktam látni akcióban, kedvencem az olcsóbb füstölt tarja. De szinte minden másból van sokféle, és szinte mindig más akció.
2010. jan. 15. 22:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!