Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Finom palacsinta tésztát...

Finom palacsinta tésztát hogyan kell csinálni? A hozzávalók: milyen fajta és mennyi liszt, hány deci és hány százalékos tej, mekkora és hány darab tojás? Stb.

Figyelt kérdés
Egy régi szakácskönyvben van két olyan recept, ami tésztáját fél órát kell állni hagyni, a másikat egész éjszaka. Engem a gyors érdekelne.
2009. márc. 18. 10:37
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én kb. 30 perc alatt megsütök 10 palacsintát.


Pontos adagokat sajnos nem tudok


2 egész tojást elkeverek annyi liszttel, hogy egy sűrű masszát kapjak, utána hígítom tejjel, a nagyobb zsírtartalmú jobb és szódavízzel (szénsavas ásványvízzel), 3 ek. olajat, 1 csipet sót és 1 ek. cukrot teszek bele.


Utána forró serpenyőt kikenek olajjal és megsütöm a palacsintákat.

2009. márc. 18. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Amit én csinálok az nekünk finom:)Arány:

20dkg finomliszt

2 db közepes tojás

fél liter tej(mindegy hány százalékos)-ha nincs ennyi otthon akkor a fél litert kettéosztom, és 2,5 deci tej-2,5 deci szóda, ásványvíz

két evőkanál kristálycukor

1 kis csipetnyi só


Én max 10.percig hagyom állni, pici olaj alá és egysem ég le.

Jó sütést!

2009. márc. 18. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Hidd el, finomabb és jobb állagú lesz a palacsinta, ha fél óráig állni hagyod.
2009. márc. 19. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
a hozzavalok jok a fent leirtak szerint.en meg szoktam bele tenni egy kis rumaromat.nagyon fel dobja az izet
2009. márc. 20. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!