A kiolvasztott hust (daralt) vissza lehet meg tenni a fagyasztoba kiolvadas utan is?
Lebomlik a húsban lévő fehérje XDXD nagyon-nagyon röhögök :D
ha lebomlana szerinted miért ennék a testépítők a csirkét?
Akkor a te elméleted szerint semmit sem olvaszthatnánk ki elkészítés előtt, mert mire kiolvad bomlásnak indul... Hát ez a marhaság.Akkor soha nem ehetnénk fagyasztott húst.Én este veszem le a húst, amit másnap szándékozom megsütni, és egész éjjel normál hűtőben van, még soha nem kezdett el "bomlani" a te szavaiddal.
Van, amit lehet egyenesen fagyasztva sütni,(előre panírozott dolgok pl ) de van amit muszáj kiolvasztani.
Ne csak a te vélt igazságodhoz ragaszkodj ilyen makacsul, ehhez egy kicsit többet kellene tudnod az élelmiszerek bomlási idejéről.
Le lehet pontozni, de onnantól ,hogy a hús döglött, bizony bomlik biokémiai értelemben. Egy szóval sem írtam, hogy nem fogyasztható, természetesen fogyasztható bizonyos ideig, azt is írtam, hogy hőkezeléssel ezek a mikrobák még ártalmatlanok. Ezért tanácsos pl. kizárólag friss húsból tatár beafsteak-et készíteni.
Visszafagyasztással a bomlás megáll, de nem elölről kezdődik, hanem onnan folytatódik, ameddig eljutott, ergo másodjára gyorsabban romlik. Ezért nem ajánlják a visszafagyasztást. Ezen kívül a bolti húsoknál nem árt figyelembe venni azt sem, hogy ott mennyi ideje állhatott a büdös műanyag tálcában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!