Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A kiolvasztott hust (daralt)...

A kiolvasztott hust (daralt) vissza lehet meg tenni a fagyasztoba kiolvadas utan is?

Figyelt kérdés

#főzés #darálthús #kiolvasztas
2014. aug. 18. 11:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
32%

Lebomlik a húsban lévő fehérje XDXD nagyon-nagyon röhögök :D

ha lebomlana szerinted miért ennék a testépítők a csirkét?

2014. aug. 18. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
48%
11. Röhöghetsz, főleg a saját hülyeségeden. Nyilván a testépítők nem nyersen eszik a fehérjét, ahogy kikerül az állatból. Eleve nem elég fél óra a hús teljes kiolvasztásához, és ha visszateszi a félig kiolvadt húst, majd újra előveszi, akkor tovább folytatja a folyamatot. Kémiai és biokémiai értelemben ugyanis zsírsavátalakulások következnek be. Ezen kívül beszélünk még mikrobiológiai romlásról, amikor mikrobák szaporodnak el a nyersanyagban. Ezek már az első olvasztásnál is megindulnak, de hőkezeléssel teljesen ártalmatlanná, emészthetővé válnak a húsok. Visszafagyasztásnál ezek a folyamatok nem szűnnek meg, újraolvasztással tovább fokozódnak.
2014. aug. 18. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
87%

Akkor a te elméleted szerint semmit sem olvaszthatnánk ki elkészítés előtt, mert mire kiolvad bomlásnak indul... Hát ez a marhaság.Akkor soha nem ehetnénk fagyasztott húst.Én este veszem le a húst, amit másnap szándékozom megsütni, és egész éjjel normál hűtőben van, még soha nem kezdett el "bomlani" a te szavaiddal.

Van, amit lehet egyenesen fagyasztva sütni,(előre panírozott dolgok pl ) de van amit muszáj kiolvasztani.

Ne csak a te vélt igazságodhoz ragaszkodj ilyen makacsul, ehhez egy kicsit többet kellene tudnod az élelmiszerek bomlási idejéről.

2014. aug. 18. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
51%
Amúgy a fél órát úgy értettem, hogy addigra valamilyen eszközzel szétválasztható a húsdarab, és semmilyen károsodás nem következik be.
2014. aug. 18. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
Nem!
2014. aug. 18. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
25%

Le lehet pontozni, de onnantól ,hogy a hús döglött, bizony bomlik biokémiai értelemben. Egy szóval sem írtam, hogy nem fogyasztható, természetesen fogyasztható bizonyos ideig, azt is írtam, hogy hőkezeléssel ezek a mikrobák még ártalmatlanok. Ezért tanácsos pl. kizárólag friss húsból tatár beafsteak-et készíteni.

Visszafagyasztással a bomlás megáll, de nem elölről kezdődik, hanem onnan folytatódik, ameddig eljutott, ergo másodjára gyorsabban romlik. Ezért nem ajánlják a visszafagyasztást. Ezen kívül a bolti húsoknál nem árt figyelembe venni azt sem, hogy ott mennyi ideje állhatott a büdös műanyag tálcában.

2014. aug. 18. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
51%
De nem a fehérje bomlik le...
2014. aug. 18. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
Bocsi, én nem is írtam fehérjéről, sem fél óráról, nem igazán értem, itt valami félreértés van.
2014. aug. 18. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!