A gesztenyepürénél kell-e a gesztenye alá is tejszínhabot tenni, vagy csak fölé? Eredetileg kell-e csokolédéreszeléket szórni a tejszínhabra?
" Úgy csinálod, ahogy akarod. Nincs rá szabály." - imádom az ilyen válaszokat. Igen, ha ne ki úgy tetszik, akkor maradék pörköltet is tehet be. Őszintén! Mi értelme van ennek?
Nem kell alá. Azt csak átverésre alapozott üzletmenetű cukrászdák teszik, hogy többnek látszódjon a gesztenye.
A tejszínhab csak díszítés rajta, a jó gesztenyepürénél az aránya is ennek megfelelő.
Ez az édesség francia eredetű, s ők Mont Blanc néven emlegetik. A fehér hab adja a havas csúcsokat.
Ha időd és pénztárcád engedi, s kapható is friss gesztenye, akkor abból érdemes készíteni. A masszában sok minden van, krumpli, bab, egyebek. Jobb nem is tudni.
"Őszintén! Mi értelme van ennek? "
Az, hogy mindenki úgy csinálja ahogy akarja.
Én imádom ha van alatta is tejszínhab. És leszarom, hogy a nagy könyv szerint nem úgy kell...
Mi ertelme? Az, hogy mindenki csinálja olyanra, amilyennek szereti. Én pl biztos nem enném meg cseresznyével, és szeretem, ha sok hab és gesztenye réteg váltja egymást. De van, aki úgy szereti, hogy csak egy pötty tejszín van a tetején. Van, aki mindenféle gyümölccsel turbózza.
Úgy "kell" csinálni, ahogy szereti.
Azért az szégyen, hogy egy szakmailag korrekt válasz nullára le lett pontozva. Az ezotériában nem csodálkozom, de itt.
A kérdés nem ízléseket firtat, nem azt kérdezi, ki hogyan szereti, ki hogyan szokta, hanem azt, HOGYAN KELL.
Erre pedig az a magyarázat, amit írtam. E az édesség havas hegycsúcsokat formázni, s nem kell alá is tejszínhab.
Ha a kérdezőnek mindegy lenne, akkor kérdés nélkül úgy készítené el, ahogyan neki tetszik.
Nem, nem is nem kell alá tejszín. És csokireszelék, vagy kakaópor aztán végképpen nem kell.
Az is tény, amit a gesztenyemasszáról írtam.
Ha mindenki úgy csinálja, ahogyan akarja, akkor szóljunk az üzemeltetőnek, hogy be lehet zárni ezt a rovatot.
Persze, hogy úgy csinálja, de megkérdezte, milyennek kellene lennie. Nyilván azért mert arra kíváncsi, hogy milyen a jó gesztenyepüré.
Én sok tejszínhabbal szeretem, mindig teszek alá is.
Nem kérdezte, hogy milyennek szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!