Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A gesztenyepürénél kell-e a...

A gesztenyepürénél kell-e a gesztenye alá is tejszínhabot tenni, vagy csak fölé? Eredetileg kell-e csokolédéreszeléket szórni a tejszínhabra?

Figyelt kérdés
2014. aug. 17. 19:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
20%
Úgy csinálod, ahogy akarod. Nincs rá szabály.
2014. aug. 17. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim válasza:
57%
Én a közepébe szoktam még tenni tejszínhabot, így nagyjából mindenhova jut, nem csak a tetejére.
2014. aug. 17. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
75%

" Úgy csinálod, ahogy akarod. Nincs rá szabály." - imádom az ilyen válaszokat. Igen, ha ne ki úgy tetszik, akkor maradék pörköltet is tehet be. Őszintén! Mi értelme van ennek?


Nem kell alá. Azt csak átverésre alapozott üzletmenetű cukrászdák teszik, hogy többnek látszódjon a gesztenye.

A tejszínhab csak díszítés rajta, a jó gesztenyepürénél az aránya is ennek megfelelő.

Ez az édesség francia eredetű, s ők Mont Blanc néven emlegetik. A fehér hab adja a havas csúcsokat.

Ha időd és pénztárcád engedi, s kapható is friss gesztenye, akkor abból érdemes készíteni. A masszában sok minden van, krumpli, bab, egyebek. Jobb nem is tudni.

2014. aug. 17. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
22%

"Őszintén! Mi értelme van ennek? "


Az, hogy mindenki úgy csinálja ahogy akarja.

Én imádom ha van alatta is tejszínhab. És leszarom, hogy a nagy könyv szerint nem úgy kell...

2014. aug. 17. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
20%

Mi ertelme? Az, hogy mindenki csinálja olyanra, amilyennek szereti. Én pl biztos nem enném meg cseresznyével, és szeretem, ha sok hab és gesztenye réteg váltja egymást. De van, aki úgy szereti, hogy csak egy pötty tejszín van a tetején. Van, aki mindenféle gyümölccsel turbózza.

Úgy "kell" csinálni, ahogy szereti.

2014. aug. 17. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
68%

Azért az szégyen, hogy egy szakmailag korrekt válasz nullára le lett pontozva. Az ezotériában nem csodálkozom, de itt.

A kérdés nem ízléseket firtat, nem azt kérdezi, ki hogyan szereti, ki hogyan szokta, hanem azt, HOGYAN KELL.

Erre pedig az a magyarázat, amit írtam. E az édesség havas hegycsúcsokat formázni, s nem kell alá is tejszínhab.

Ha a kérdezőnek mindegy lenne, akkor kérdés nélkül úgy készítené el, ahogyan neki tetszik.

Nem, nem is nem kell alá tejszín. És csokireszelék, vagy kakaópor aztán végképpen nem kell.

Az is tény, amit a gesztenyemasszáról írtam.

2014. aug. 17. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
50%
Én sok tejszínhabbal szeretem, mindig teszek alá is.
2014. aug. 17. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
85%

Ha mindenki úgy csinálja, ahogyan akarja, akkor szóljunk az üzemeltetőnek, hogy be lehet zárni ezt a rovatot.

Persze, hogy úgy csinálja, de megkérdezte, milyennek kellene lennie. Nyilván azért mert arra kíváncsi, hogy milyen a jó gesztenyepüré.

2014. aug. 17. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
89%

Én sok tejszínhabbal szeretem, mindig teszek alá is.


Nem kérdezte, hogy milyennek szeretjük.

2014. aug. 17. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
88%
Természetesen kell, anélkül csak passzírozott gesztenyemassza lenne. Nemmellesleg az (igazi) tejszínhab drágább mint a gesztenye. Aki növényit rak rá annak letörném a kezét. Csokireszeléket nem kell rá szórni, az már a cukrászda döntése.
2014. aug. 17. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!