Jó, sűrű ragú leves receptet tudtok ajánlani?
A sűrűsége attól is függ mennyi alapanyagot teszünk bele.
Én 6 főre kb 40-50 deka csirkecombfilét, vagy sovány sertéslapockát számítok. egy közepes hagymát megdinsztelek, kis sóval teljesen puhára párolom. a csíkokra vágott húst átforgatom rajta, és fedő alatt hagyom , hogy kiadja a levét. Finoman sózom, majd később úgyis fűszerezem még.
ezután teszek bele kb 25 deka vegyeszöldséget karikára vágva, kicsit később (amikor a hús már puha ) kb 25 deka szeletelt gombát, majd végül kb 25 deka zsengeborsót. minden szakaszban egy kis lével felöntöm.
ha valamennyi összetevő puha, akkor beállítom a leves hoszát, vagyis amennyit szeretnék. ha csendesen forrdogál még teszek bele személyenként 2 dekányi valamilyen finom aprótésztát pl csiga, vagy eperlevél.
friss petrezselyemmel megszórom, ha van egy kis tárkonnyal is ízesítem.
Asztalnál még borsot és csípőspaprikát is tesz bele, aki igényli.
Mi nem szoktunk bele tejszínt/tejfölt tenni, de sokan készítik ezekkel is.
Tartalmas, finom raguleves, legalábbis mi így szeretjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!