Egyetemistának tudtok olyan receptet írni ami tápláló, nem kerül se sok pénzbe, se sok időbe?
Sajtos csirkemell, sajttal és sonkával töltött csirkemell, és ehhez rizs vagy főtt burgonya, vagy burgonyapüré. 1000 Ft és van ebéded és vacsorád.
Szerintem ami még nagyon jó az a sárgaborsófőzelék és csirkemell.
Majorannás csirke felsőcomb (mert ezen sok hús van, az alsócombon pedig kevés), és burgonyapüré/rizs.
Zöldborsófőzelék / sárgaborsófőzelék / babfőzelék + hús. Én prököltet szoktam csinálni, többet mint amit 1 nap megeszek, és akkor másik nap nem kell megcsinálnom.
Rántott hús + rizs / burgonyapüré + valamilyen zöldség, mondjuk cékla.
Rántott sajt, majonéz, rizs vagy burgonya, vagy burgonyapüré.
Egyél húst, ha lány vagy mindenképp.
2-es nagyon jókat ír.
Sajtos-sonkás tészta is könnyen megvan. Iagzából a grízes tészta is, csak arra nem mondanám hogy nagyon tápláló. De akkor lehet még tejberizs is, amire szintén nem mondanám, hogy tápláló.
A túrós palacsintára viszont igen, mert abban van elég állati fehérje. Szóval
PALACSINTA! :)
Sörös csirke! Ha kapsz olcsón csirkecombot, akkor bepakolod őket egy tepsibe, ELŐSZÖR meglocsolod sörrel (gagyi is jó), UTÁNA húsleves kockát morzsolsz rá bőven (vagy más fűszert, lényeg, hogy elég sós legyen). Be a sütőbe, 45 perc-1 óra alatt simán megsül. Néha ránézel, forgatod, hogy mindkét oldalon jó legyen. Ha elfőtt a sör, pótolod. Isteni.
Főtt krumpli és ráolvasztasz egy kis mozzarellát, nyamm :)))
Zabkása (akár tej nélkül, csak simán vízzel). Ha sósan akarod, akkor a tetejére szórhatsz egy kis mandulát. Ha édesen, akkor 1-2 kanál kakaóport (keserűt) tegyél hozzá, folyékony édesítőt és a végén adj hozzá 1 reszelt almát, vagy kockázott banánt. Isteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!