Tudtok nekem egy jó kis hagymás receptet mondani?
folytatom:
töltött hagyma
hagymás lepény
sült hagyma
rántott hagyma
Ugyan a hagyma nem "főszereplő", de egy tipp:
Olvassz ki füstölt szalonnát, szedd ki a pörcöt, tegyél a zsírra jócskán hagymát szálasra vágva, majd vissza a pörcöt, és üss rá néhány elhabart tojást.
Ha rendelkezésre áll, a belesütött füstölt kolbász csak javít a dolgon.))
Szórd meg piros(csípős) paprikával, némi borssal, és friss foszlós kenyérrel, csípős ecetes kisdinnyével add az éhezők elé. A siker garantált!
"B" tipp:
Tipikus palóc étel a ganca, vagy gánica, ami főtt, tört krumpli, némi liszttel besűrítve, és szép aranybarnára sütött hagymával vastagon terítve. Na ettől lehet "büfizni".
Ha érdekel leírom pontosan a készítését.(vagy már le is írtam korábban, de nem teher)
Letenyei hagymatokány:
Dobos Zoli receptje szerint kezded el a szalonnával, folytatod a csíkozott, vagy karikázott hagymával csak tojást nem teszel bele, de néhány karika parasztkolbászt tehetsz tovább úgy fűszerezed mint Zoli írja (só, bors, piros paprika), még egy kanál paradicsomsűrítmény sem rontja el. Ha szaporábbat akarsz, belekarikázhatsz pár krumplit, de a krumpli ne legyen több mint a hagyma negyedrésze (max. harmad). Mikor a krumpli puhára fő, kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!