Nagyon finom süti/édesség receptet keresek, tudtok mondani?
Bármi érdekel.. süti,torta,édesség...
Ami egyszerű, olcsó, gyorsan elkészíthető, akár nyers, sütés nélküli az lenne a legjobb, de bármilyen receptnek örülök. Nem igazán vannak jó süti receptjeim, nem tudom mi a jó abból, amit az interneten találok, ezért kérem ki a tapasztaltabbak véleményét. Bármi érdekel, nagyon édesszájú vagyok. Köszi!
Sütés nélküli sütik:
-Pöttyöske: [link]
-Tejfölös kekszes süti: [link]
-Sport szelet: [link]
-Zebrakeksz: [link]
-Gumisüti, avagy hidegtorta: [link]
Illetve itt egy sütéssel elkészíthető recept, az amerikai csokis süti, avagy cookie. Nálunk a családban mindenki imádja és seperc alatt elkapkodják. Könnyen elkészíthető, kedv és alapanyag szerint variálható és persze nem utosó sorban isteni finom. :) Én eme recept alapján szoktam elkészíteni:
Csokihab :
Hozzávalók: 100 gramm csoki ( lehet fehér, ét vagy tej a lényeg hogy jó minőségű legyen )
3 tojás
Elkészítés: A csokit gőz fölött felolvasztjuk és megvárjuk hogy egy picit kihűljön. A tojásokat szét választjuk a sárgáját EGYENKÉT a csokiba keverjük ( nem szabad hogy meleg legyen a csoki különben a tojás meg fog sülni ) A fehérjét kemény habbá verjük ( ha úgy gondoljuk tehetünk a fehérjébe egy kis cukrot, de nem muszály én pl. sosem rakok bele cukrot és tejcsokiból csinálom ) A hab felét elkeverjük a csokiba. Miután elkevertük jöhet a többi ha és itt már vigyázzunk hogy ne keverjük ki a levegőt. Ezután poharakba töltjük és 12 órára hűtőbe rakjuk. Tálalásnál egy mentalevelet teszünk a csoki tetejére.
Tipp: Ezt meg lehet csinálni eperből is ( eperhab) de akkor a tojás sárgáját ne rakjuk bele ( legalábbis én nem szoktam )
De amikor málnaszezon van akkor megcsinálom a csokihabot és a poharakaba úgy teszem bele hogy csoki aztán málna aztán csoki aztán málna és a tetejére még csoki. Tálalásnál egy-két szem málnát rakok a csokira.
Volt hogy megcsináltam a habot ét,tej és fehér csokiból is. És ezt rétegeztem a poharakba.
Ui.: Az eperhabot más gyümölcsből is meg lehet csinálni pl: málna, szeder. De akkor málnahab vagy szederhab lesz a neve :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!