Tudtok mondani hungarikumot, ami cukrászattal kapcsolatos?
Társadalom ismereten a következő témát kell kidolgoznom: Magyar cukrászat.
Hungarikumoknak kell benne lenni, és eddig van: lángos, somlói galuska, túró rudi, dobostorta és szaloncukor.
Köszönöm!
Hát a Szamos marcipán, bár tudom, hogy ez már egy márka, de nagyon híres, hungarikum és cukrásztermék.
Tudtommal a krémes is az.
A palacsinta, ahogy mi csináljuk, szintén eléggé jellemző. Azt nem tudom megmondani, hogy kizárólag nálunk van-e ilyen (lehet, hogy nem), viszont az tény, hogy sok országban teljesen máshogy készítik. Pl. az amerikai palacsinta ugye teljesen más.
Talán a konyakos meggyről olvastam még valahol, hogy magyar, meg a mákos gubáról (kérdés, az cukrászathoz tartozik-e...)
Meg persze ott vannak a tipikusan magyar csokik, pl. a Boci (régen...).
rigójancsi, sima krémes (amelyik nem a francia), Eszterházy szelet, Tibi csoki, vajkaramella, dianás cukorka, lúdláb torta, őzgerinc, piramis szelet (az a csokitorta, amelyik ilyen háromszög alakú)
Nem vagyok benne biztos, hogy mind hungarikum, bár szerintem azok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!