Tudnátok mondani furcsa népi szokásokat, cselekvéseket?
Egy házi feladathoz kellene. Külföldi, hazai, bármi jöhet.
Olyanokra gondolok pl, hogy a japánoknál tiszteletlenség, ha társaságban orrot fújnak, emiatt szipognak, ami meg ugye az európai ember számára gusztustalan.
Szerintem minden nepszokas "furcsa"
Pl. mi a frasznak kopognak az emberek bal kezzel, a kozepso ujjal, alulrol felfele egy fan, mondvan, hogy "lekopogom..." - nem furcsa?
Vagy, amikor videkre mesz, sok helyen latsz lopatkot az ajto mellett felszogelve.
Vagy, hogy szilveszterkor olmot ontenek, vagy decemberben Luca-szeket faragnak.
Es a husveti locsolkodas???
Szerintem mindegyik furcsa, minden nepszokasnak van magyarazata, de megiscsak furcsa mindegyik...
Japán:
- a WC-be csak egy külön-arra a célra tartott-papucsban lehet bemenni
- a gyerekeknek 15 éves korukig hagyják megnőni a hajukat
- a gyász szín náluk a fehér
francia:
- evés közben a kezet az asztalon kell tartani
- a szalvétát az ölünkbe kell helyezni
- a fogás végén kenyérrel ki kell tisztítani a tányért (éttermekben nem)
Ennyi jutott eszembe. Lehet, hogy szerinted nem mind furcsa, de azért remélem van valami hasznos is közte :)
"franciaa fogás végén kenyérrel ki kell tisztítani a tányért"
Hát ezt honnan vetted?
Szó sincs róla! Egyáltalán nem illik kitörölni a tányért, sem kenyérrel, sem mással. A szószos ételeknél lehet kés helyett kenyérrel a villára tolni a húsdarabokatm de csak otthon. A salátát viszont szigorúan tilos késsel enni. Legalábbis Franciaországan.
Előző, "a magyar számára no-t jelent".
No, ezel mellé lőtél mert a "no" magyar számára igent jelent, angol számára nemet. ☻
A yes meg magyar számára azt jelenti, hogy tünizel angol tudásoddal, de vajon tudz e magyarul is?
Nem a bolgár "no"-ra gondoltam: не.
Bocs. Hanem az angol no-ra gondoltam. Igaz. hogy "tünizem " az angol tudásommal, mert bátorkodtam egy yes-t és no-t beletenni a kommentembe. Nem hittem, hogy ez felvágásnak tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!