Német Farsangi szokásokat tudnátok mondani?
Sziasztok!
Német Farsangi szokásokat tudnátok mondani nekem párat,ha lehet minnél többet
2. válaszoló! Küldhettél volna hozzá egy fordítót is!
Amúgy nem vagyok annyira jártas ebbe a témában.
"Németországban a farsangi időszak utolsó keddjén rendezik az ún. Narrenfest-et, azaz bolondok keddjét. De a német nyelvterületen szokás még a Weibermühle (csodamalom) is, ami arról szól, hogy egy fiatal férfi csúf öregasszonyt vesz feleségül, s a molnár kellő jutalom ellenében fiatal lánnyá "őrli vissza" az asszonyt.
Ausztriában a karintiai Villachban farsangszombaton az egész város jelmezbe öltözik, még az eladók is maszkokban szolgálják ki a vásárlókat, a polgármester pedig egy napra átadja hivatalát a farsangi hercegnek, Fidelius-nak."
Az is érdekes lehet, hogy a farsang német eredetű szó.
Ha valaki nem tudná. Én legalábbis nem tudtam. :)
"A farsang a német fasen, faseln (mesélni, pajkosságot űzni) szóból ered, a vígság azon időszakát jelzi, mely a húsvéti nagyböjtöt megelőzi. A farsangot rendesen vízkereszttől, azaz jan. 6-ától hamvazó szerdáig, a nagyböjt első napjáig számítják."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!