6 tojás( fehérje és sárgája külön felverve)
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
6 evőkanál cukor
Én nem szoktam használni sütőport. Felesleges, nélküle is szép piskóta lesz. Leírom, hogy én hogyan szoktam csinálni.
Hozzávalók: 6 egész tojás, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál cukor.
A tojásokat kettéválasztod, a fehérjét elkezded habverővel felverni, és amikor már majdnem kemény hab lesz belőle beleteszed fokozatosan a 6 evőkanál cukrot. Tovább kevered, és amikor már úgy érzed, hogy kikeverte a cukrot hozzáteszed a tojások sárgáját. Ezzel is kikevered, majd miután jól kikeverted hozzáadod a 6 kanál lisztet, és kézi habverővel óvatosan kikevered!
Remélem, hogy jól fog sikerülni!
Teljesen mindegy, hány tojásból készíted, mert a hozzávalók: ahány tojás annyi (csapott) evőkanál cukor és annyi (púpozott) evőkanál rétesliszt. Sütőport 6-10 tojás között egy kiscsomaggal, ha annál több tojás, akkor a nagyobb csomaggal rakok bele. (Ízén nem érzik, de biztos-ami biztos.)
A tojás sárgáját síma-habosra keverem a cukorral együtt, majd óvatosan belekavarom a kőkeményre vert habot, és utána szinte kanalanként adagolva hozzá a lisztet és a sütőport, nagyon óvatosan belekavarva.
Kellően előmelegített sütőben, az első 20 percben eszedbe se jusson, hogy rányitod az ajtót!
3-as vagyok!
6 tojásból leginkább a sütő tepsijében sütjük, vékonyra, és abból lesz nagyon szép piskóta-tekercs.
ne tegyél bele sütőport - én csuklom tőle
mérd le a tojásokat. Annyi gr liszt és cukor kell.
Felvered a fehérjét pici sóval, a sárgáját a cukor + vaniliás cukorral,
utána összekevered óvatosan, ne törd, és finoman beleszitálod a lisztet.
papírral kibélelt tepsiben sütöd.
nem nyitogatod az ajtót,
ha kivetted, rácson hűljön ki,
ha roládot akarsz, lehúzos a papírt, konharuhával összetekered, és úgy hűtöd ki.
van vajas piskóta, és vizes piskóta is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!