Piskótába margarin helyett vaj? Sütőpor helyett szódabikarbóna?
Nincs itthon zsírom,csak sima rama vajam,ami nem egyenérték
a margarinnal,tudom helyettesíteni?
A rama NEM vaj, hanem margarin.
A sütöport meg lehet szódabikarbónával helyettesiteni, a sütöpor is nagyrészt az.
A piskótába valóban nem kell sem vaj sem margarin. Amiben ezek vannak, az már nem piskóta.
Piskóta receptje:
Ahány tojásból készíted, annyi kanál cukor és annyi kanál liszt kell még hozzá.
A tojás fehérjét és sárgáját szétválasztod.
A sárgáját kikevered a cukorral.
A fehérjét felvered kemény habbá.
Hozzá adod a lisztet apránként, óvatosan, folyamatosan keverve, hogy ne törd össze a habot. Ne is keverd inkább, csak forgasd bele.
Hozzá adod a cukros tojássárgáját, szintén óvatosan, folyamatosan keverve.
Majd mehet a sütőbe.
A sütési részéhez nem értek, csak annyit tudok, hogy az első 20percben nem lehet kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik.
Mostanában legtöbb piskóta receptjénél olvasom itt, hogy raknak bele sütőport is, de ez valójában nem kell bele, ha jól van elkészítve a tésztája, akkor nem ettől jön fel, lesz magas. Édesanyám régen mindig piskótát készített, a habot még kézi habverővel verte fel, sosem rakott bele sütőport, ( itt olvastam először, hogy van aki rak ) és mégis mindig szép magas piskótája lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!