Tudtok mondani valami max közepesen nehéz, finom nyúl
hús receptet?
Bontsd részeire a nyulat - ha nem lenne -, kevés vajon sárgarépát, fehérrépát, zellergumót piríts meg, kevés cukrot karamellizálj rá (nagyon enyhén csak), ebbe pirítsd meg a nyulat, majd öntsd fel kevés vízzel, és fedő alatt párold, egy száraz fehérborral..:) Fűszereket pedig a legjobb ha frisseket teszel hozzá (rozmaring, kakukkfű, tárkony, só bors) . Aztán mikor átpuhult a hús, sütőben kicsit megpiríthatod (de az se baj, ha így párolt állapotában eszitek, csak van aki szereti, ha van egy kis "kérge" a húsnak), a párolólevet pedig átforralni, áttörni benne a zöldségeket, és kevés liszttel begyúrt vajjal dúsítani:) Ha túl híg lenne, esetleg egy kis rántást is elbírhat:)
2013. ápr. 24. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
Jah, és a köret:) Krumplipürével az igazi szerintem:)
2013. ápr. 24. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
Pácold be olaj és majonéz keverékével, előző este.Másnap tedd egy sütedénybe, tegyél rá még vajat és süsd készre. Én pároltrizssel tálalom.
2013. ápr. 24. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 A kérdező kommentje:
ja, és ha szereted a pikánsabb - közvélemény számára pikánsabb - ízeket, akkor próbáld ki, hogy sózás, borsozás után, kevés eperlekvárral "pácolod" be a nyulat, és így sütöd meg.::) A lekvár karamellizálódik, és egy édeskés kéreg lesz a húson.:) Az a baj, hogy a magyar konyhában nincs nagyon elterjedve az, hogy egy hús édeskés is lehet, nem csak sós, pedig nagyon jól passzolnak egyes húsokhoz az édesebb ízek is..
2013. ápr. 24. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 A kérdező kommentje:
én imádom az efféle, különlegesebb ételeket:) köszi újra. nem tűnik nehéznek :) remélem a páromnak is ízleni fog.
23 f voltam ;)
7/11 A kérdező kommentje:
de akkor pontosan, mikor kell hozzáadni a léekvárt? az elején, vagy a sütőben való sütés megkezdése elött, mikor is áttöröm a zöldségeket?
Ez már egy másik recept:) Az egyik a párolt nyúl, mártással, a másik pedig egy simán bepácolt nyúl, sütve:)
A kettőt azért nem lenne szerencsés összekeverni, mert nem jó ha túl sok ízt akarsz domináltatni egy ételben. A párolt nyúlnál a zöldségek és a fehérbor pont jó ízt adnak neki, ahhoz még egy harmadik ízt is hozzáadni, már sok lenne.. nem lenne rossz íze, csak egyszerűen "sok" lenne..
2013. ápr. 24. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 A kérdező kommentje:
és akkor ezt a lekvárral pácolt nyúl receptet is megosztod velem :)?
Az eperlekvárt (de akár friss epret is leturmixolva) keverd össze kevés mustárral, 3 kanál lekvárhoz kb 1 kanál mustár - ízlés dolga - , és ezzel dörzsöld be a sózott, borsozott nyulat. Az a legjobb ha ezt előző nap este csinálod. Aztán másnap sütőben süsd meg:) Legjobb első körben magas hőfokon (200 fok) megpirítani a húst kb 15 perc alatt - bezáródjanak a "pólusai" -, aztán utána visszavenni alacsonyabb hőfokra (160-180 fok) kevés vizet tenni alá - vagy húslevest - , és lefedni alufóliával:) Aztán míg meg nem puhul, süti az ember..:)
Ezt pedig párolt rizzsel adnám:) (kakukkfüves rizzsel:))
2013. ápr. 24. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések: