Egyszerű gyümölcs levest szeretnék készíteni, de sehol nem találok egy jó receptet. Két személyre csinálnék, de mennyit és hogyan kell csinálni?
Ez egy általános recept, tejszin helyett tejföllel is szoktuk készíteni:
Csinálhatod meggybefőttből, őszibarackból, is ugyanígy.
Én egyszerűbben főzöm, mint a linkben. A gyümölcsöt felkockázom,szeletelem. Vizet öntök rá. Cukrot, fahéjat, szegfűszeget, ha nem meggy, akkor egy kis citromlevet vagy citromfüvet teszek bele és megfőzöm. Ha megfőtt, akkor tejjel behabarom. Bolti tejfölt soha nem teszek bele, mert az összetúrósodik benne, és azt nem szeretjük.
Ha befőttből csinálod, akkor egy üveg elég kettőtöknek. Ha sok, akkor le is fagyaszthatod egy zárható dobozban máskorra.
Úgy csinálom, mint a második.
Ha "vegyes-gyümölcs" levest akarsz készíteni, akkor először a keményebb húsú gyümölcsöt tedd fel főni, pl. körte, ha az már kb félfövésben van, belerakhatok pl. a barackot, és mondjuk legutoljára a meggyet.
Ezt ne felejtsd el akkor, ha pl. befőttekből készíted, mert olyankor a leggyakoribb, a gyümölcsök állagában a különbség.
3-as vagyok!
Mennyit?
1 főnek 1 evésre kb. fél teáscsésze gyümölcshöz kb. egy teáscsésze vízzel számolj.
Tehát 2 főnek egy evésre kb. egy liter elegendő, ha azt akarod hogy maradjon is, akkor valamivel több is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!