Lefagyasztott gyümölcsből lekvárt főzni?
Figyelt kérdés
Nem fér bele az időmbe, erőmbe, hogy az érő szilvánkból lekvárt főzzek.
Arra gondoltam, hogy lefagyasztom, és amikor ismét itthon leszek, akkor ebből főzöm ki a lekvárt.
Van-e valaki, aki így főzött lekvárt?
Tapasztalata?
Javaslata?
2012. aug. 2. 15:18
1/5 anonim válasza:
a minap itt olvastam, hogy összevárják a fagyasztóban a napi leszedett gyümölcsöket, és egyszerre főzik ki minden gond nélkül.
így nem kell kétkilókkal pepecselni.
vagyis ezek szerint a fagyasztott gyümölcsből is lehet lekvárt főzni.
de, ha belegondolsz miért is ne.a fagyasztás a romlást megakadályozza, elővéve szinte egyenértékű a frissel.
2/5 anonim válasza:
Minden gyümölcsöt lefagyasztok héjastól. Amikor kienged,akkor összeturmixolom. Ha sok a leve,azt leöntöm és szörpnek megfőzöm. A gyümölcsöt egy edényben a tepsibe teszem,és alacsony fokozaton a sütőben rotyogtatom. Ha már elég sűrű,akkor teszem hozzá a cukrot,és készre főzöm. Nem befőzőcukrot,mert az zselatinos,és a süteményből kifolyik a vele készült lekvár. Néha megkeverem,de így nem kell mellette állnom főzés közben.
3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
Egész megkönnyebbültem..
:-))
2012. aug. 2. 16:22
4/5 anonim válasza:
A kenyérsütőmben lehet lekvárt főzni és azt írják, hogy fagyasztott gyümölcsből is tud. Szóval nyugodtan fagyaszd le.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. aug. 3. 15:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!