Mit süssek 14 darab lefagyasztott tojásfehérjéből?
Már jó pár hónapja gyűjtögetem őket egy műanyag edényben. Ideje lenne felhasználni...
Nem HABCSÓKRA gondoltam!!!
Esetleg madártej?
Igaz, azt nem sütjük, hanem főzzük. :))
Ilyenből süssél 3 darabot, és hívd át a barátokat:
Eszterházy torta
Én ezt szoktam csinálni, csak kicsit másképp, mint a receptben.
A tészta ugyanaz, de én egyben keverem ki az egészet, és 2 nagy sütőbe rakható tepsin sütöm ki elterítve, utána vágom 6 lapra, és úgy töltöm.
A krémet meg úgy csinálom, hogy csinálok egy saját készítésű vaníliás pudingot, és abba teszek 10 dkg vajat.
A puding:
- 0,5 l tej
- 2 db egész tojás
- liszt (kb. 1-2 fakanállal)
- 1 vaníliás cukor
- cukor (kóstolgatni kell)
- 10 dkg vaj
A tejet fel kell főzni, mikor már forró, de még nem forr, beleütni a 2 tojást, kicsit felverve, habverővel folyamatosan kevergetni kell!
Utána hozzáadni a lisztet, a vaníliás cukrot, és a cukrot, közben folyamatosan csomómentesre keverni, a hőfokot lejjebb kell ilyenkor már venni, nehogy odaégjen.
Lassú tűzön puding állagúra kell főzni, hagyni kell kihűlni, ahogy hűl, még sűrűbb lesz kicsit.
Ha kihűlt a tészta, és a krém is, egyenként meg kell kenni a lapokat a krémmel, habkártyával elegyengetni, és 1-2 éjszakát hűtőben lefedve pihentetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!