Az egy éve lefagyasztott húst föl lehet még használni? (Nem fagyasztóláda, csak sima fagyasztó).
fel lehet használni. max egy kicsit színevesztett, kicsit szikkadtabb, de baja nincs.
ne hirtelensültnek, hanem egy ideig fővő pörköltfélének, vagy levesnek el kell használni mielőbb.
az biztos, hogy ne romlott, csak a rostok károsodhattak valamennyire a hosszú fagyasztástól.
Milyen fajta hús? Sertés, baromfi?
Inkább hajlok arra, hogy valaminek megfőzni, (ha esetleg sertés, vagy marha) esetleg először főzni, és utána még megfőtt állapotban alaposan átsütni.
Mint pl. ahogy csinálni szoktuk a sertéscsülök pékné módra, vagy a marhát a vadashoz is először megfőzzük, de ha utána a szeleteket hirtelen még át is sütöd, stb.
Azok után már biztos ehető, hiszen ez esetben 2x-es hőkezelésnek lettek alávetve.
Olyan értelemeben mindenképpen, hogy nem romlott, betegetek nem lesztek töle.
De a legtöbb esetben ennyi idö után már megváltozik az ize és nem lesz jó belöle az étel.
Hacsak nem nagyon komoly ok van rá,a kkor inkább ne fözd meg, hanem dobd ki, mert ha rossz az ize, akkor úgysem fogja megenni senki, csak akkor sok munka után lesz kidobva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!