Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az egy éve lefagyasztott húst...

Az egy éve lefagyasztott húst föl lehet még használni? (Nem fagyasztóláda, csak sima fagyasztó).

Figyelt kérdés
2012. jún. 29. 23:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
24%
Nagyon meglepődtem, mikor ezt a kérdést olvastam, mert azért jöttem ebbe a kategóriába most, hogy megkérdezzem:D Nálunk is ez volt a szitu, hogy 1 éve lefagyasztottuk a húst és, hogy fel lehet e hasnzálni. Bár mi már kidobtuk, inkább mint, hogy bajunk legyen de meg akartam kérdezni.
2012. jún. 30. 00:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
74%
Hát, nálunk van, hogy azt sem tudjuk, mikori cuccokat bányászunk ki a fagyasztó hátuljából, de bajunk még nem volt tőle :P
2012. jún. 30. 01:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
62%
Igen, de NAGYON át kell sütni.
2012. jún. 30. 01:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
52%

fel lehet használni. max egy kicsit színevesztett, kicsit szikkadtabb, de baja nincs.

ne hirtelensültnek, hanem egy ideig fővő pörköltfélének, vagy levesnek el kell használni mielőbb.

az biztos, hogy ne romlott, csak a rostok károsodhattak valamennyire a hosszú fagyasztástól.

2012. jún. 30. 06:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
70%

Milyen fajta hús? Sertés, baromfi?


Inkább hajlok arra, hogy valaminek megfőzni, (ha esetleg sertés, vagy marha) esetleg először főzni, és utána még megfőtt állapotban alaposan átsütni.

Mint pl. ahogy csinálni szoktuk a sertéscsülök pékné módra, vagy a marhát a vadashoz is először megfőzzük, de ha utána a szeleteket hirtelen még át is sütöd, stb.

Azok után már biztos ehető, hiszen ez esetben 2x-es hőkezelésnek lettek alávetve.

2012. jún. 30. 07:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
95%
Simán!
2012. jún. 30. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
17%

Olyan értelemeben mindenképpen, hogy nem romlott, betegetek nem lesztek töle.

De a legtöbb esetben ennyi idö után már megváltozik az ize és nem lesz jó belöle az étel.


Hacsak nem nagyon komoly ok van rá,a kkor inkább ne fözd meg, hanem dobd ki, mert ha rossz az ize, akkor úgysem fogja megenni senki, csak akkor sok munka után lesz kidobva.

2012. jún. 30. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
79%
Nem lesz rossz íze,csak nem olyan.mint a friss húsé.
2012. jún. 30. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
23%
Disznó 3-6 hónap, csirke és marha 10-12 hónapig, darált hús max 3 hónapig fagyasztható a hűtőn levő ábra szerint.
2012. jún. 30. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
Szerintem simán.... Úgyis megfőzöd, nem?
2012. jún. 30. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!