Zöldség zöldjét fagyasztani?
Az elsö válaszolónak csak részben van igaza.
Nyersen, dekorációnak nem használható faygasztás után, mert nem tartja meg a formáját.
De ételbe belefözni, illetve amikor összevágva kell a forró ételre szórni, arra feltétlen jó. Ami nagyon fontos, hogy NEM szabad felolvasztani, fagyosan kell a forró ételbe tenni, akkor nem lesz az állaga löttyedt.
Fagyasztani meg úgy jó, hogy a megmosott és leszáritott leveleket szorosan összetekereve beleteszed egy fagyasztós zacskóba, és henger alakban fagyasztod meg.
Amikor használni akarod, akkor ebböl a tekercsböl FAGYOSAN levágsz annyit, amennyi kell. Amig fagyott, nagyon jól lehet hajszálvékonyan szeletelni, igy mindjárt finomra is van darabolva.
Egész télre szoktam 40-50 csomag kis folpakcba csomagolt zöldségzöljét eltenni a fagyasztóba.
kiveszek a egy csomagot, még fagyosan apróra vágom és mehet bármilyen levesbe, töltelékbe. az íze teljesen olyan , mint frissen.
nem keell kiolvasztani, mint, ahogy semmilyen fagyasztott zöldséget sem.
Gondolom nem dekorálni akarsz vele, mert arra tényleg nem való, de főtt ételbe tökéletes.
zellerzöldjét ugyanígy teszem el a fagyóba.
Pont úgy csinálom, mint a 2-es.
Csokorba szedem, megmosom, de nem zacsiba, hanem folpackba tekerem. Amikor szükségem van rá, fagyott állapotban annyit szelek belelő (gyönyörű apróra) amennyire szükségem van. A többinek a végét visszahajtom, megy vissza a fagyóba, a leszeltet pedig még fagyott állapotban bele a zsírba vagy a levesbe vagy éppen a rizseshúsba, amibe éppen kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!