Milyen sütit süssek/csináljak amiben nincs tej?
Nincs itthon tej és élesztő sem.
Nem jut eszembe semmi sütemény. Ja és gyümölcs sincs...
Közben kitaláltam a sajtos tv ropit.
Nélkülözhető a tejföl belőle illetve kefírrel helyettesíthetem?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
egyszerű kakaóslepény, amibe a tejet lehet pótolni kefírrel,(fel kell higítani vízzel 2,5 decire.
HV: 25 deka liszt, 25 deka cukor, 10 deka vaj /margarin esetleg 1 deci olaj, 2,5 deci tej (helyett amit írtam )1 tojás, 1 csomag sütőpor, 2 jó ek. kakaópor, lehet vegyesen fahéjjal is.
a zsiradékot a cukorral, tojással elkeverjük, hozzáadjuk a tejterméket, majd a sütőporos lisztet. végül a kakaóport.
az egész masszát egy közepes , sütőpapírral bélelt ( vagy zsiradékkal kikent, belisztezett ) tepsibe öntjük.
kb 180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük. villapróba !
Félbevágva meg lehet tölteni valamilyen lekvárral, de önmagában is finom, főleg fahéjas porcukorral megszórva.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Sós receptem is van, nagyon finom sokáig eláll és ropogós marad.
30 deka liszt, 25 deka margarin, vagy 20 deka zsír, 10 deka reszelt sajt bele a tésztába, 6 evőkanál hideg víz, 1 ek. 10 %-os ecet, só kb egy jó teáskanálnyi, de az ízlés szerinti.
az apróra vágott zsiradékot elmorzsókáljuk a liszttel és összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
fél órát pihentetjük. utána kb 1 cm vastag lappá nyújtjuk. derelyevágóval 1-1,5 cm-es csíkokra vágjuk, amiket 5-6 centisekre darabolunk.
felvert tojással lekenjük, és megszórjuk reszeltsajttal, szezámmal, vagy köménnyel.
tepsibe pakoljuk, (sütőpapír jó alá ) nem túl közel egymáshoz, mert szépen megnőnek.
aranysárgára sütjük.
napogig friss, ropogós marad.
Utolsó! Köszi a receptet.
Hány fokon süssem?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!