Milyen sütit süssek/csináljak amiben nincs tej?
Nincs itthon tej és élesztő sem.
Nem jut eszembe semmi sütemény. Ja és gyümölcs sincs...
Közben kitaláltam a sajtos tv ropit.
Nélkülözhető a tejföl belőle illetve kefírrel helyettesíthetem?
egyszerű kakaóslepény, amibe a tejet lehet pótolni kefírrel,(fel kell higítani vízzel 2,5 decire.
HV: 25 deka liszt, 25 deka cukor, 10 deka vaj /margarin esetleg 1 deci olaj, 2,5 deci tej (helyett amit írtam )1 tojás, 1 csomag sütőpor, 2 jó ek. kakaópor, lehet vegyesen fahéjjal is.
a zsiradékot a cukorral, tojással elkeverjük, hozzáadjuk a tejterméket, majd a sütőporos lisztet. végül a kakaóport.
az egész masszát egy közepes , sütőpapírral bélelt ( vagy zsiradékkal kikent, belisztezett ) tepsibe öntjük.
kb 180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük. villapróba !
Félbevágva meg lehet tölteni valamilyen lekvárral, de önmagában is finom, főleg fahéjas porcukorral megszórva.
Sós receptem is van, nagyon finom sokáig eláll és ropogós marad.
30 deka liszt, 25 deka margarin, vagy 20 deka zsír, 10 deka reszelt sajt bele a tésztába, 6 evőkanál hideg víz, 1 ek. 10 %-os ecet, só kb egy jó teáskanálnyi, de az ízlés szerinti.
az apróra vágott zsiradékot elmorzsókáljuk a liszttel és összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
fél órát pihentetjük. utána kb 1 cm vastag lappá nyújtjuk. derelyevágóval 1-1,5 cm-es csíkokra vágjuk, amiket 5-6 centisekre darabolunk.
felvert tojással lekenjük, és megszórjuk reszeltsajttal, szezámmal, vagy köménnyel.
tepsibe pakoljuk, (sütőpapír jó alá ) nem túl közel egymáshoz, mert szépen megnőnek.
aranysárgára sütjük.
napogig friss, ropogós marad.
Utolsó! Köszi a receptet.
Hány fokon süssem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!