Hogyan süssek jó palacsintát szóda nélkül?
Sima vízzel is jó, nekem sincs szódám itthon, szénsavmentes ásványvízzel szoktam keverni a tejet, vagy csapvízzel.
Hozzávalók 12 darabhoz: 1 tojás, 15deka liszt, 3 dl tej, 1 dl szódavíz, késhegynyi só, cukor. A kisütéshez olajat használunk. - A tojásokat a cukorral, a sóval, a tej felével és a liszttel mély tálban jól elkeverjük, hozzáadjuk a többi folyadékot, és habverõvel jól kidolgozzuk úgy, hogy ne legyen csomós. A palacsinta tészta híg, tejszínsûrûségû legyen. Ha nagyon sûrûnek találjuk, tejjel vagy szódavízzel hígítjuk. Jó ha elõbb próbasütést végzünk. Ha gyenge a palacsinta tészta, még egy tojással vagy kevés tésztával elkevert liszttel sûríthetjük. Keverés után legalább egy órahosszat pihentetjük.
Hozzávalók 12 darabhoz: 1 tojás, 15deka liszt, 3 dl tej, 1 dl szódavíz, késhegynyi só, cukor. A kisütéshez olajat használunk. - A tojásokat a cukorral, a sóval, a tej felével és a liszttel mély tálban jól elkeverjük, hozzáadjuk a többi folyadékot, és habverõvel jól kidolgozzuk úgy, hogy ne legyen csomós. A palacsinta tészta híg, tejszínsûrûségû legyen. Ha nagyon sûrûnek találjuk, tejjel vagy szódavízzel hígítjuk. Jó ha elõbb próbasütést végzünk. Ha gyenge a palacsinta tészta, még egy tojással vagy kevés tésztával elkevert liszttel sûríthetjük. Keverés után legalább egy órahosszat pihentetjük.
1 bögre liszt, 1 tojás, 1 bögre tej, negyed bögre víz, csipet só, egy vaníliás cukor, 2 kanál olaj.
Esetleg ha van otthon rétesliszt, akkor fele sima-fele rétes, így puhább lesz a kisütött palacsinta.
Cukrot ne sokat tégy bele, mert sütés közben olyan barna foltok lesznek a palacsintán. Legalábbis én a világosakat szeretem. Kristályc. is lehet, 2 evőkanál, de egy csipet sót is tegyél bele. Olaj mehet a palacsintatésztába, de legalább minden 2. sütéskor tégy a p.sütőbe is. Teljesen más az állaga, ha olaj nélkül sül. Én 2 tojást áldozok rá.Az olaj ne legyen hideg, mert akkor nem azonnal szilárdul. Hát ennyi. Épp ma sütöttem én is.
Ha nagyon híg, és szakad - az első egyébként nekem mindig elszakadt- akkor még lisztet keverj el egy kis tálban a masszával, s öntsd át az egészbe, jól keverd el, s akkor már nem fog szakadni. Ha sűrű, akkor olyan vastagok a palik, meg kevesebb is lesz belőle, de tejjel tudod hígítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!