Készített már valaki kókuszliszttel palacsintát?
Habos/szivacsos lett vagy puha/lágy?
Tippek:
-az első pár palacsintával ki kell tapasztalni a sütési hőfokot
-ha nagyon habszerű lett a tészta (szerintem ez a gond) akkor a szódát kell eltűntetni belőle: tegyél hozzá lisztet és tejet/síma vizet úgy, hogy az állaga enyhén sűrű és folyékony maradjon
inkább a lágy, mert mikor belemertem a palacsintasütőbe (telfon-serpenyő), akkor szépnek tűnt, de szinte lehetetlenség volt megfordítani, mert amint hozzáértem, hogy forgassam, gyűrődött, nem tudtam rendesen alányúlni, annyira puha volt.
az jutott eszembe, lehet, hogy nem volt elég az 1 tojás a kókuszliszt miatt? mert például az olajat olyannyira hamar fölszívta, hogy szinte másodpercek alatt nem is volt olaj azt edényben.
Akkor ki kell tapasztalni a hőfokot, mert ezek szerint a tészta jó, csak odaragad (többek közt a nagy hőfok miatt).
Teflon ide- vagy oda, most az első pár palacsintánál nagyon enyhén olajozd meg a serpenyőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!