Kevés lisztet teszek kb. 2 dl. tejfölbe, csomómentesre keverem, és azzal sűrítem.
Jobban szeretjük, mint a tejszíneset, mert a fejföl kellemes savanykás ízt ad neki, ami feldobja. Kevés szerecsendiót is reszelek hozzá.
A besamel egy sütü mártás - azt hogy lehet leves sürítésére használni?
Nem tudom, HOL van az, ahol élsz, de légy szíves, részletezd, ezt a fajta sürítést.
Komolyan nem értem, hogy nem lehet ezt ismerni? A francia konyhában is elterjedt a használata, angoloknál-amerikaiaknál is, és itt németországban is...
A leves alapja ilyenkor a besamel. Ezt készíted el először. Ezt lágyítod tejjel vagy tejszínnel, esetleg zöldség/húsleves alaplével, és ebben főzöd meg a hozzávalókat, majd ha akarod, ezeket még össze is turmixolod.
De hogy mi ebben furcsa...?
HOGY készíted a besamelt?
Mert ami a te leírásod alapján beugrik, az nem az, hanem vajas rántás - a kettö közt elég sok különbség van.
Te hogy készíted a besamelt?
Én hagyományosan...a felolvasztott vajhoz egyenlő arányban keverek lisztet, hevítem, és még mielőtt elszíneződne tejet adok hozzá a kívánt sűrűségtől függően...(ugye 1 kanál vaj+liszt/ 2,5 deci folyadék híg, 2 kanál közepes, 3 kanál sűrű szószt eredményez) - vagy mint írtam, habtejszínnel vagy ritkább esetben alaplével csinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!