Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy szoktátok a krémlevest...

Hogy szoktátok a krémlevest besűríteni?

Figyelt kérdés

2014. jún. 12. 21:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Van, hogy csak a saját alapanyagával, de van amikor a tejszinbe, vagy a tejfölbe kevés étkezési keményítőt teszek, és azzal süritem.
2014. jún. 13. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2014. jún. 13. 07:55
 13/22 anonim ***** válasza:

Kevés lisztet teszek kb. 2 dl. tejfölbe, csomómentesre keverem, és azzal sűrítem.

Jobban szeretjük, mint a tejszíneset, mert a fejföl kellemes savanykás ízt ad neki, ami feldobja. Kevés szerecsendiót is reszelek hozzá.

2014. jún. 13. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim ***** válasza:
Besamellel vagy habtejszínnel.
2014. jún. 13. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 anonim ***** válasza:
ma 19:56-os: hogyan lehet BESAMELLEL süríteni egy levest?!?!?!
2014. jún. 13. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 anonim ***** válasza:
Nem értem a kérdésed és a felháborodásod. Itt, ahol élek ez a világ legtermészetesebb dolga. Miért olyan furcsa ez számodra?
2014. jún. 13. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/22 anonim ***** válasza:

A besamel egy sütü mártás - azt hogy lehet leves sürítésére használni?


Nem tudom, HOL van az, ahol élsz, de légy szíves, részletezd, ezt a fajta sürítést.

2014. jún. 13. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 anonim ***** válasza:
49%

Komolyan nem értem, hogy nem lehet ezt ismerni? A francia konyhában is elterjedt a használata, angoloknál-amerikaiaknál is, és itt németországban is...


A leves alapja ilyenkor a besamel. Ezt készíted el először. Ezt lágyítod tejjel vagy tejszínnel, esetleg zöldség/húsleves alaplével, és ebben főzöd meg a hozzávalókat, majd ha akarod, ezeket még össze is turmixolod.


De hogy mi ebben furcsa...?

2014. jún. 13. 21:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/22 anonim ***** válasza:

HOGY készíted a besamelt?

Mert ami a te leírásod alapján beugrik, az nem az, hanem vajas rántás - a kettö közt elég sok különbség van.

2014. jún. 13. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 anonim ***** válasza:

Te hogy készíted a besamelt?


Én hagyományosan...a felolvasztott vajhoz egyenlő arányban keverek lisztet, hevítem, és még mielőtt elszíneződne tejet adok hozzá a kívánt sűrűségtől függően...(ugye 1 kanál vaj+liszt/ 2,5 deci folyadék híg, 2 kanál közepes, 3 kanál sűrű szószt eredményez) - vagy mint írtam, habtejszínnel vagy ritkább esetben alaplével csinálom.

2014. jún. 13. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!