Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Krémlevest bormixer nélkül...

Krémlevest bormixer nélkül nem lehet készíteni?

Figyelt kérdés
sajnos semmi turmixom nincs, se botmixer, de nagyon szívesen kipróbálnék már valami krémlevest.
2013. máj. 18. 13:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehet. Szitán kell áttörni.
2013. máj. 18. 13:57
 2/5 anonim válasza:
én sörmixerrel szoktam.
2013. máj. 18. 14:07
 3/5 anonim ***** válasza:

De lehet, szitán átöntöd a levest, és ami fennakad, azt egy kanállal átpasszírozod. Sokszor inkább ezt alkalmazom, mert a turmixgépemet nehezebb takarítani :)

Ilyen esetben viszont csak a tejszín beletétele előtt, tehát az utlosó forralás előtt pépesíts, mert ehhez kicsit puhábbnak érdemes lennie a zöldségeknek, mint a turmixhoz/mixerhez.

2013. máj. 18. 16:01
 4/5 anonim ***** válasza:

Míg nem volt botmixerem én is csináltam párszor, mert régen a vadast is úgy szoktam átpasszírozni szűrőn. először a tésztaszűrőn átnyomtam ( a zománcoson ), utána meg azon a nagyobb levesszűrő drótszitán.

Hát elég macerás, de nem kivitelezhető, és finom is lesz.

tényleg jó puha legyen a zöldség, és csak utána sűrítsd tejszínnel/tejföllel, ahogy fentebb is írták.

Még esetleg a krumplinyomó is szóba jöhet, de azután is át kell még kanállal préselni egy finomszűrőn.

2013. máj. 18. 16:57
 5/5 anonim ***** válasza:
*** jav: macerás, de kivitelezhető ... boocsi:)
2013. máj. 18. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!