Krémlevest bormixer nélkül nem lehet készíteni?
De lehet, szitán átöntöd a levest, és ami fennakad, azt egy kanállal átpasszírozod. Sokszor inkább ezt alkalmazom, mert a turmixgépemet nehezebb takarítani :)
Ilyen esetben viszont csak a tejszín beletétele előtt, tehát az utlosó forralás előtt pépesíts, mert ehhez kicsit puhábbnak érdemes lennie a zöldségeknek, mint a turmixhoz/mixerhez.
Míg nem volt botmixerem én is csináltam párszor, mert régen a vadast is úgy szoktam átpasszírozni szűrőn. először a tésztaszűrőn átnyomtam ( a zománcoson ), utána meg azon a nagyobb levesszűrő drótszitán.
Hát elég macerás, de nem kivitelezhető, és finom is lesz.
tényleg jó puha legyen a zöldség, és csak utána sűrítsd tejszínnel/tejföllel, ahogy fentebb is írták.
Még esetleg a krumplinyomó is szóba jöhet, de azután is át kell még kanállal préselni egy finomszűrőn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!