Elöregedett, fás zellergumóból még lehet krémlevest csinálni?
Ne csináld!!!
Hiába turmixolod szét, a fás szálkái megmaradnak, és majd úgy kell kihúznod a szádból, mert se elrágni, se lenyelni nem lehet.
Egyszer csináltam fás tellerböl krémlevest : turmixolás után még azt éreztem ,hogy olyan mintha szálas lenne aleves. Igy szitán még át pasziroztam . úgy már nem volt vészes . de többet nem csinálok öreg zellerböl levest ..
Húslevsbe vagy olyan ételbe amibe az íze kell jó lesz : darabold fel és tedd a fagyasztóba .. apáránként majd eltudod főzni..
Krémlevessel én is megjártam már, mert sajnáltam kidobni ha nem is öreg, de azért a szárazságtól elfásodott, lyukas zellert használtam.
De mivel volt még pár darab e "nemes" példányból, cikkekre vágva lefagyasztottam, és majd jók lesznek húslevesbe, gulyásba, persze tálalás előtt kivéve belőlük. az ízük, aromájuk tökéletesen belefő mindenbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!