Ti hogyan készititek a karfiol krémlevest?
Közepes fej hagymát megpiritok erre teszem ,a karfiolt amit minél kissebb darabokra szedek szét. Kisebb fejet szoktam venni . átpiritom a karfiolt majd annyi vízet teszek hozzá ami elepi . só ,bors , szerecsendió . Amikor puha a karfiol akkor 30 % tejszínel turmixolom teljesen simára . Van amikor a megfött karfiolból vezek ki és a sima levesbe teszek . Chilli pehelyel és sajtos piritossal tálalom .
Tehetsz bele 1 zöldség leves kockát ha szereted . azt még akkor amikor párolod . Én nem szoktam bele tenni ..
Egy kb 40 dekás-fél kilós karfiolt rózsaira szedve egy kis vajon kezdek párolni. hozzáteszek kb 15 centis karikára vágott közepesen vastag póréhagymát. kevés vízzel puhára párolom, leszórom egy ek. liszttel. én főzőtejszínnel engedem fel, majd botmixerrel pürésítem. só, fehérbors, szerecsendió a fűszere nálunk, majd egy kis húslével (esetleg húsleves kockából ) felengedem a kívánt sűrűségre.
nem gyakran készítem, de akkor fokhagymás vajas pirítóssal adom asztalra.
Én csak két deci főzőtejszínt teszek bele, mert ugya megy bele egy kis liszt is, szóval elég sűrű a pépes cucc, még higítani is kell egy kicsit. én szerintem bőven elég krémes és tejszínes így is.
a főzőtejszín semleges, sem nem "édes", mint habtejszn és nem is savanykás, mint a tejföl.
persze ez mind ízlés dolga, hogy ki mivel szereti, dúsítja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!